Bekrefter at Dagestad høyaktuell

Høyre jakter ordførerkandidat

I SAMTALER: Bjarte Sveinsvoll Dagestad (H) var på plass da grunnsteinen ble støpt ned i byens nye rådhus. Når bygningen står ferdig vil den trolig utgjøre hans arbeidsplass i flere år fremover. Om det blir som toppleder for Høyre blir avgjort før sommerferien 2018. Foto: Frode Olsen

Leder Arne Norheim i Sandnes Høyres nominasjonskomité forteller at de gjennomfører samtaler med fem til ti politikere de ser for seg kan være neste ordførerkandidat for Sandnes Høyre.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Lederen av nominasjonsarbeidet bekrefter at ordfører i Forsand, Bjarte Sveinsvoll Dagestad, er blant kandidatene.

Fredag ble det kjent at Thor Magne Seland gir seg som toppolitiker for Sandnes Høyre. Arne Norheim i nominasjonskomiteen har ansvaret for å finne den nye kandidaten, samt fylle resten av listen til kommunevalget i 2019. Han bekrefter altså at Bjarte Sveinsvoll Dagestad er blant de utvalgte intervjuobjektene.

LES OGSÅ: Thor Magne Seland (H) stiller ikke til gjenvalg

– Bjarte Sveinsvoll Dagestad er én blant mange kandidater. I forbindelse med sammenslåingen av Forsand og Sandnes vil det også være viktig at en Forsand-politiker er representert i formannskapet. Det første som må på plass er naturlig nok ordførerkandidaten, og komiteen er glad for at det finnes så mange dyktige politikere som står klare til å fylle rollen til Thor Magne Seland, sier Arne Norheim.

Forsand-ordføreren er klar

Nåværende ordfører i Forsand har tidligere uttalt til Sandnesposten at han stiller sine politiske krefter til disposisjon for Høyre, men lar det være fullstendig opp til nominasjonskomiteen å avgjøre om det blir som ordførerkandidat eller i andre roller.

LES OGSÅ: Dagestad seiler opp som ordførerkandidat for Sandnes Høyre

– Jeg kan bare gjenta at jeg stiller meg til disposisjon for det som blir Sandnes Høyre etter kommunesammenslåingen. Ut over det må jeg rett og slett henvise til nominasjonskomiteen, sier Dagestad.

Han benytter samtidig anledningen til å takke for det flotte samarbeidet han har opplevd med Thor Magne Seland.

– Vi har hatt tett dialog og jobbet fint sammen. Thor Magne er en kunnskapsrik og god politiker. Når det gjelder sammenslåingen og de senere prosessene, har Seland vært til uvurderlig hjelp. Jeg er oppriktig glad for at han stiller seg åpen til andre roller i Høyre. Jeg håper partiet drar nytte av ekspertisen og kvalitetene han besitter, sier Bjarte Sveinsvoll Dagestad.

Lang liste

Av toppolitikerne i Sandnes, var det varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) som hoppet først ut av startblokkene. Etter noen runder på hjemmebane, varslet han gjenvalg. Ordfører Stanley Wirak hadde også lange samtaler rundt kjøkkenbordet før også han bekreftet nytt valg for Arbeiderpartiet i 2019.

Etter Thor Magne Selands negative beskjed, må Høyre intensivere jakten på personen som skal fronte partiet i fremtiden. Noen av kandidatene finnes garantert i listen over representantene i dagens bystyre. Kenny Rettore, Leiv Rune Mjølsnes, Solgull Ingrid Klette, Martine Aarskog, Magne T. Frøyland og Ragnvald Nilsen utgjør den delegasjonen. Guttorm Stangeland og Anne Lise Falch Anfinsen er også velkjente navn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...