– Bekreftet drept

DRAP: Politiet sier de mest trolig står overfor et drap av en 13 år gammel jente. Foto: Frode Olsen

En ung jente på 13 år ble funnet død utenfor sitt bosted på Varhaug natt til mandag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2018 kl 13:45

Det var jentas far som kontaktet politiet ved 24-tiden søndag. Hun var da ikke kommet hjem til avtalt tid. Politiet som var på stedet i forbindelse med et tyveri, satte i sammen med andre i gang et søk.

– Det var en voksen person som fant jenta. Funn på stedet gjør at hovedteorien er drap, men vi går bredt ut og holder andre muligheter åpne, sier sjef for personsaker Bjørn Kåre Dahl.

Politiet ønsker ikke å gå ut med hvilken etnisitet jenta hadde, ei heller hvilke type skader hun er blitt påført.

I en pressemelding bekrefter poitiet at den døde jenta heter Sunniva Ødegård.

Hun vil bli obdusert tirsdag 30. juli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OMKOMMET: Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død på Varhaug natt til mandag. Mediene har fått bildet av politiet i en pressemelding etter avtale med pårørende. Foto: Privat

– Jenta ble funnet i nærheten av Åvegen på en sti ved 03-tiden natt til mandag, sier politijurist Herdi Traa.

Politiet sier på de ønsker tips i saken. Alle som har befunnet seg i området på dette tidspunktet, og som kan ha sett noe, bes kontakte politiet.

– Vi kommer til å etterforske bredt, og all type informasjon er viktig for oss. Vi ber folk allerede loggføre sine telefoner og bevegelsesmønster. Vi har en tendens til å glemme etter hvert, men slik informasjon kan komme til nytte senere. Vi ber folk kontakte politiet dersom de sitter på informasjon, sier Dahl.

Politiet holder også muligheten åpen for at jenta ikke ble drept på stedet, men er åpne for at hun kan ha blitt flyttet eller kommet seg til stien hvor hun ble funnet på en annen måte.

– Vi foretar nå avhør og og rundspørring av folk i området, sier han.

I ettertid er en 17 år gammel gutt fra Varhaug blitt varetektsfengslet, mistenkt for drapet på Sunniva Ødegård. Obduksjonen bekrefter at jenta ble drept, uten at politiet ønsker å utdype dette nærmere på nåværende tidspunkt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...