Benedicte Adrians ukjente Sandnes-historie

GAUK: Benedicte Adrians bestefar var ordfører i Sandnes. Hennes mor er fra Austrått. Søndag kveld besøkte hun Vågensalen og deltok i Grand Prix-fest med Kulturskolen. Foto: Frode Olsen

Bestefar til Benedicte Adrian har vært ordfører i Sandnes. Helt siden barnsbein har store deler av sommerferiene blitt lagt til Sandnes.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2018 kl 07:52

Den norske artisten Benedicte Adrian (55) besøkte Kulturskolen og Sandnes søndag kveld. Det mange trolig ikke kjenner til, er hennes nære forhold til byen. Hennes bestefar kom opprinnelig fra Vatsendvik i Ryfylke, før han slo seg opp i Sandnes.

– Min bestefar, Lars Vatsendvik, ble ordfører for storkommunen da Sandnes og nabokommunene slo seg sammen på begynnelsen av 60-tallet, forteller Benedicte Adrian.

Mamma fra Austrått

Benedicte Adrian er datter av Hans Christian Adrian fra Sandnessjøen og Liv Adrian fra Sandnes. Mamma til sangstjernen, Liv Adrian, er rett og slett fra Austrått.

– Hun lever i beste velgående, og jeg har mye slekt i Sandnes. Hit har jeg reist nesten hver sommerferie siden jeg var liten. Ett år jobbet jeg faktisk for forbrukerlaget og solgte vaskemaskiner. Sandnes har jeg et nært forhold til, forteller Adrian.

Søndag sørget vennskapet med tidligere artistkollega, Ella Karin Snobl, for at Benedicte Adrian igjen besøkte Sandnes. Hun deltok da Kulturskolen framførte de aller mest kjente sangene fra flere tiår med Melodi Gran Prix. Snobl er sanglærer ved Kulturskolen.

– Jeg kjenner litt til historien som knytter Benedicte til Sandnes. Hennes tante, Tone, er inspektør på Trones skole. Det veldig inspirerende for elevene at en slik kapasitet beriker dem med erfaring og tips. Vi er veldig glade for at hun takket ja, sier Snobl.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SHOW: Benedicte Adrian og elever fra Kulturskolen i Sandnes. Foto: Frode Olsen

Benedicte Adrian sier hun rådet elevene at det å jobbe i duo ofte kan være en fordel. Hun var også tydelig på at livet i rampelyset kanskje ikke er så glamour-aktig som mange tror.

– Det er hard jobb. Når lysene på scenen slås av, er man ofte alene. Jeg forteller ungdommene at det kan være en fordel å skape sin egen karakter som står på scenen. Den kan med fordel byttes om til den man egentlig er når forestillinger og show er over. Man trenger ballast og balanse. Det er langt fra slik at den røde løperen rulles ut. Det hører kun med til festdagene, sier Benedicte Adrian.

Fest ble det i alle fall søndag kveld da elever ved Kulturskolen, og Benedicte Adrian, serverte en perlerad fra Gran Prix.

– Det er veldig gøy å være her. Dette bygget er jo helt fantastisk. Sandnes er virkelig i ferd med å bli en liten storby. Byen har vært i rivende utvikling siden jeg var liten, sier sandnesgauken, Benedicte Adrian.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...