Dagens gauk: Bengt har sommerjobb i en asiatisk smeltedigel

I SINGAPORE: Eskil, Ive, Brage Martin, Ingelin og Bengt Norbakken.
 Foto: Privat

Bengt Norbakken har sommerjobb ved Sjømannskirken i Singapore. Den asiatiske storbyen har gjort inntrykk.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 31.07.2017 kl 19:14

Hvordan har sommerjobben din i Singapore vært?
– Jobben her har vært veldig variert, og mye mer allsidig enn det jeg gjør til daglig i Gand. Her har vi drevet med vedlikeholdsarbeid, laget kaffe og vafler, gjennomført grillfester og gudstjenester - og vært en norsk stasjon i utlandet. I Gand bruker jeg mye tid på å spille gudstjenester og begravelser - samt holde i gang våre sju kor og sangtilbud.

Hvordan kom du på at du skulle søke sommerjobb der?
– Jeg har tidligere år hatt en tilsvarende jobb i sjømannskirken, men da på Solkysten i Spania, hvor hovedvekten av arbeidet var å spille til vigsler. I år matchet ikke vår ferie deres vikarbehov - så da var det Sjømannskirken som spurte om vi kunne tenke oss å reise til Singapore i stedet. Og vi trengte ikke lang betenkningstid før vi svarte ja.

Var det annerledes enn du hadde trodd på forhånd?
– Ja, det vil si, jobben var som forventet, men jeg var ikke forberedt på alle de inntrykkene som storbyen her gir. Etter å ha vært i for eksempel New York og London tenker en jo at «storby er storby» - men Singapore er noe helt spesielt. Utrolig velfungerende og en smeltedigel både kulturelt, åndelig og kulinarisk. Å spise ute er virkelig en opplevelse.

Hva har gjort størst inntrykk under oppholdet?
– Arkitektur og gjennomføringskraft på store prosjekter knyttet til infrastruktur og utbygging.

Hva kommer du til å ta med deg hjem igjen?
– Måten de klarer å leve på, som ett folk med forskjellig etnisitet, er forbilledlig. De viser respekt og toleranse for hverandre - uten å miste sin egenart.

Hva ved Sandnes har du savnet?
– Fred og ro. Hele døgnet kan du høre at det arbeides på havna, byggeplassene, og så videre. Storbyen sover aldri - og det blir aldri helt stille.

Hva har du ikke savnet?
– Været.

Hva er yndlingsstedet ditt i Sandnes?
– Ametystveien - med verdens beste nabolag.

Hvis du var ordfører for en dag, hva ville du gjort?
– Satt dagsorden for en offensiv kulturpolitikk.

Hva er noe som få eller ingen vet om deg?

– At jeg tok hovedfag i matematikk før jeg startet musikkstudiene.

Hvem fortjener en rose?
– De som står på hver dag for våre barn og unge i både skoler og barnehager.

Les også:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...