Bertelsen legger opp

Trond Erik Bertelsen fikk ikke ny kontrakt av Sandnes Ulf etter fjorårssesongen. Nå har han bestemt seg for å legge opp. Foto: Lura IL

Trond Erik Bertelsen (32) har levd av fotballen siden han var 16 år. Nå gir han seg og blir miljøkontakt i barndomsklubben.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Et langt proffliv i norsk toppfotball er ved veis ende. Lura-karen Trond Erik Bertelsen har bestemt seg for å legge fotballskoene på hylla.

– Jeg gir meg nå. Jeg har vært heldig som har fått lov til å holde på med dette i 16–17 år, sier Bertelsen, som skrev sin første proffkontrakt med Haugesund i 2001. Samme år debuterte han i 1. divisjon, før han i 2005 spilte sin første tippeligakamp med Viking. Bertelsen fikk også fem landskamper. De to siste i 2009 da Tyskland ble slått 0-1 i Tyskland, samt 2-1-tapet borte mot Sør-Afrika. Han har også en drøss med aldersbestemte landskamper for Norge.

Vil jobbe med mennesker

Nå trer han inn i trenerrollen og skal være barndomsklubbens miljøkontakt, som blant annet innebærer å starte et fotballag for folk med nedsatt funksjonsevne. Han skal også ha som oppgave å øke andelen kvinner med innvandrerbakgrunn i innebandygruppe i klubben.

– Jeg gleder meg til å komme i gang, ta på meg trenerfrakken og plage andre i stedet, sier Bertelsen og smiler.

– Planen er å starte opp allerede denne uken. Det blir trening for det nye HC-laget onsdager klokken 10 på Lura stadion og innebandytrening på fredagskveldene klokken 18, opplyser han.

Innebandytilbudet til innvandrerkvinner eksisterer allerede, men Bertelsens oppgave er å få flere til å benytte seg av tilbudet.

– Vi må få spredt budskapet. De må gjerne ta med seg ungene også, hvis det er problem å skaffe barnevakt, sier Bertelsen, som til vanlig jobber i en barnehage på Bogafjell. I Sandnes Ulf var han også med på fotballfritidsordningen.

– Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med mennesker, og gjerne med de som har ekstra behov. Det har jeg sagt i mange år nå, så da Lura tilbød meg en liten stilling til dette, så hoppet jeg på det. Dette er noe jeg brenner for, sier Bertelsen.

Døren litt på gløtt

32-åringen med fortid i Haugesund, Fredrikstad, Viking og Sandnes Ulf utelukker at han blir å finne på banen for Luras A-lag i 3. divisjon denne sesongen.

– Hvis lysten kommer tilbake, så kanskje jeg hiver meg på et lokalt lag. Det er ganske mange lag som har tatt kontakt, men akkurat nå er det ikke aktuelt. Jeg skal følge opp ungene på fotballtreninger og har nok å gjøre, sier Bertelsen, som ikke er redd for at han skal savne livet som fotballspiller med det aller første.

Daglig leder i Lura IL, Tore Espedal, innrømmer at de har prøvd å få ham med på klubbens tredjedivisjonslag.

– Trond Erik er en ressurs både på og utenfor banen. Det er klart at vi veldig gjerne ville sett ham i grønt på banen, men vi vet at han kan bidra minst like mye for klubben og våre naboer fra en annen rolle. Han har startet prosjektene her med en enorm glød, sier daglig leder Tore Espedal til Sandnesposten.

– Støtten fra Folkepulsen Sandnes har gjort det mulig for oss å starte opp med disse tilbudene. Men vi ser allerede nå etter flere samarbeidspartnere til å forbedre og utvide samfunnsarbeidet i Lura IL, forklarer Espedal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...