Storaksjon på Ganddal: Beslagla større mengde amfetamin i garasjen til familiefar

RAZZIA: Det var i begynnelsen av forrige uke at politiet slo til mot en boligen på Ganddal. Foto: Ronny Hjertås

Forrige uke slo flere politienheter til mot en enebolig i et etablert strøk på Ganddal. I garasjen fant narkotikapoliti en større mengde amfetamin. Nå er familiefaren siktet for grov narkotikaovertredelse.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2017 kl 09:21

RAZZIA: Ifølge naboer og andre vitner var det et stort oppbud av politibetjenter da etaten slo til mot et hus på Ganddal forrige uke.

Både sivile og betjenter i uniform var med under razziaen i morgentimene. Daghavende politijurist Unni Byberg Malmin bekrefter aksjonen overfor Sandnesposten.

– Det medfører riktighet at politiet gjennomførte en planlagt aksjon mot en adresse på Ganddal. Én person ble pågrepet og er siktet for grov narkotikaovertredelse, sier Malmin.
Juristen forteller at politiet to dager i forkant av aksjonen søkte om begjæring fra Jæren tingrett til ransakelse av eiendommen.

– Politiet har også muligheter til å gjennomføre ransakelser uten godkjent begjæring. Når det gjelder denne saken, ble adressen interessant i forbindelse med et annet narkotikaforhold. Politiet fikk medhold til at det fantes skjellig grunn til mistanke, sier hun.

Inntil ti års fengsel

Unni Byberg Malmin forteller at personen er siktet for narkotikaovertredelse 2. ledd, noe som etter den nye narkotikaloven betyr grov overtredelse. Hun ønsker ikke å si noe om mengden som ble funnet i garasjen, men forteller at 2. ledd innebærer mer enn 50 gram og opp til tre kilo.

– Når det gjelder denne type stoff er første ledd opp til 50. gram. Andre ledd er mellom 50 gram og tre kilo. Svært grove overtredelser er beslag over tre kilo. Den øvre strafferammen for grove overtredelser er inntil ti års fengsel, sier juristen.

Familiefaren måtte tilbringe én dag i varetekt etter arrestasjonen som skjedde i hans egen hage.

– Det er mange ting som tas med i vurderingen når det hvor lang varetektsfengsling som er ønskelig. Flere forhold som gjentakelsesfare, bevisforspillelse og unndragelsesfare er medvirkende og varierer i hvert enkelt tilfelle, sier Byberg Malmin.

Tidligere straffedømt

Hun bekrefter samtidig at familiefaren er tidligere straffedømt.

– Mannen er tidligere dømt for befatning med narkotika, men ikke i dette omfanget, sier politijuristen.

Aksjonen og razziaen på Ganddal pågikk i rundt fem timer før politiet og hundene var fornøyde. Unni Byberg Malmin sier at beslag i denne størrelsesorden skjer i rykk og napp.

– Det hender at politiet i Sandnes opplever å stå overfor grove narkotikaforbrytelser. Denne saken er dessverre ikke unik, men heller ikke veldig vanlig, sier hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...