Sandnesposten A/S

Bilfører meldte ikke fra om hardt skadet hjortekalv som kavet seg fram på to bein

Denne hjorten måtte avlives i helga. Den hadde store skader etter en påkjørsel. Bilfører meldte ikke fra om hendelsen. Foto: Jan Pedersen

Jan Pedersen i viltnemda er arg på folks ansvarsfraskrivelse ved påkjørsel av dyr.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

I helgen måtte Jan Pedersen avlive en påkjørt hjortekalv ved Seldal i Sandnes. Hjorten hadde fått begge bakbeina knust i et sammenstøt med bil. Ingen bilfører har meldt fra om hendelsen. Det gjør Pedersen i viltnemda sint.

– Ut ifra skadene så har dette vært et ganske kraftig sammenstøt. Jeg blir provosert og skikkelig forbanna når folk ikke gir beskjed om påkjørsler, sier Pedersen.

Hjortekalven har kravlet seg framover ved hjelp av frambeina i flere dager tror Pedersen.

– Det kunne se ut som den har lidd i lang tid. Jeg får vondt inni meg. Det var et veldig trist syn, sier han.

Skjer ofte

Det er ikke første gang at Pedersen må avlive skadde dyr etter påkjørsler som ikke blir meldt inn.

– For noen uker siden måtte jeg avlive to hjorter som var skadet. En på Gilja og en i Maudal. Heller ikke disse var det kommet inn meldinger om, sier han.

Denne ansvarsfraskrivelse vil Pedersen ha en slutt på.

– Det har vært alt for mye i det siste. Folk må skjerpe seg, sier han.

Kan glemme forsikringshjelp

Pedersen tror folk ikke har nok kunnskaper om hva som er vanlig praksis hvis uhellet er ute.

– Det virker som om folk tror de vil havne i trøbbel om de ringer politiet. Det eneste trøbbelet de havner i er med sitt eget forsikringsselskap. Dersom det ikke meldes fra om påkjørsler umiddelbart, risikerer du at forsikringsselskapet nekter å hjelpe deg, sier han.

Han ber derfor folk om å kontakte politiet eller viltnemda med en gang uhellet er ute.

– Vi blir glade når folk tar ansvar for dyrenes velferd. Jo fortere vi får beskjed, jo fortere får vi hjulpet dyrene ut av smerten, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...