Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Bill.mrk: Lagkamerater søkes

TRENGER FLERE: Johannes Laaksonen tyder på å bli en fin tilvekst, men han trenger flere lagkamerater. Her i samtale med medtrener Bojan Zajic ved halvtid. Foto: Frode Olsen

Sandnes Ulf tapte 2–0 mot Bryne i fredagens treningskamp. I tiden framover handler mye om å fylle på spillerstallen med midtbanespillere, angriper og keeper.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2019 kl 21:47

Sandnes Ulf–Bryne 0–2 (0–1): Resultatet og innholdet i kampen mot Bryne trenger ikke bety noen verdens ting. Ei heller at Sandnes Ulf for andre treningskamp på rad gikk målløse av banen mot en motstander fra divisjonen under. Det viktigste arbeidet akkurat nå, skjer på kontoret.

Daglig leder Tom Rune Espedal innrømmer at klubben leter etter spillere som kan utgjøre forskjellen laget trenger i Obosligaen.

– Vi ønsker å forsterke oss med to til tre spillere. I tillegg må vi ha inn en keeper. Saku-Pekka Sahlgren er ikke klar før mot slutten av april, og med Egil Selvik på vei til Odd, er vi nødt til å erstatte ham, dersom overgangen går i orden, sier Tom Rune Espedal.

Espedal forteller at det tilsynelatende er vanskeligere å finne norske spillere nå, sammenlignet med få år tilbake. Årsaken skyldes trolig mange faktorer.

– Tippeligaklubbene har mindre staller nå enn tidligere. Dermed er det færre av spillere i den kategorien som kan være aktuelle for oss. En del av 2. divisjonsklubbene betaler såpass godt at det muligens fører til at det ikke er like fristende å gå en divisjon opp med den risiko det måtte medføre når det kommer til spilletid og nye omgivelser. Det finnes rett og slett færre spillere å velge i, sier Tom Rune Espedal.

Speider bredt

Sandnes Ulf har ikke funnet fram den aller kraftigste støvsugeren, men Espedal innrømmer at de nå kikker vidt og bredt etter gode og motiverte spillere inn til klubben.

– Vi har følere ute over hele Skandinavia og vel så det. Vi er ikke så redde for keeperplassen, verre blir det nok å finne rett spiss og gjerne en sittende og balanserende midtbanespiller. Heldigvis har vi fremdeles tid, og vi jobber selvsagt med dette, sier han.

Mot Bryne forsøkte Bengt Sæternes fjorårets signering, Akinbola Akinyemi, som fremskutt midtbanespiller bak spydspiss Sanel Kapidzic. Det kan meget gjerne være at byttet ved halvtid var planlagt, men i den rollen fungerte Akinyemi ikke. I det minste ikke denne fredagen.

Det var gjestene som kom best i gang på kunstgresset i Sandnes idrettspark. De ville langt mer enn Sandnes Ulf de første 20 minuttene, og det var også da den første Bryne-scoringen kom. Omar Fonstad El Ghaouti ble lekkert spilt fri på baksiden av forsvarrekkene til Sandnes Ulf, og alene med Sander Lønning satte han ballen inn fra spiss vinkel.

Den unge Sandnes Ulf-keeperen, Sander Lønning, født i 2002, viste at han er et flott talent mellom stengene. Han klarte seg veldig fint da han på kort varsel fikk beskjed om å vokte målet.

Sandnes Ulf kom bedre med utover i første omgang. Vegard Erlien hadde to gode skudd, men begge ble mesterlig reddet av Igor Spiridonov i Bryne-målet. Det skal legges til at Adrian Berntsen leverte en herlig soloprestasjon i forkant av sjanse nummer to.

Vetle Myhre

Sanel Kapidzic var også foran mål tidlig i første omgang. Det korte innlegget fra Kachi satte han like utenfor.

Mot tampen av andre omgang kontret Bryne inn sitt andre mål for dagen. Innbytter Vetle Myhre fikk to sjanser. Først skjøt han i stolpen, før han satte inn sin egen retur.

De to mest gledelige tingene å ta med seg for Sandnes Ulf var debuten til finske Johannes Laaksonen og innhoppet til Matteo Vallotto. Finnen fremsto som en spiller som kan bli en fin tilvekst.

– Jeg opererte i kneet etter den finske sesongen, men er på god vei tilbake. Det gikk greit i debuten vil jeg si, og jeg trives allerede godt her. Så er det også en fin motivasjon å se det nye stadionanlegget som vokser fram bak mål her, sier Laaksonen etter halvannen omgang.

Gode innbyttere

Gøy var det også å se innstillingen og jobben Matteo Vallotto gjorde da han kom inn det siste kvarteret. Han representerte det alle lag har bruk for. Axel Kryger hadde ikke på seg fotballtøy grunnet en liten skade i høyre lår.

– Jeg håper å kunne være med mot Viking på onsdag, sier han.

Sandnes Ulf (4–4–1–1): Sander Lønning– Tapio Heikkilä, Akinshola Akinyemi, Jasmin Bogdanovic, Herman Kleppa– Adrian Berntsen, Johannes Laaksonen, Ingvald Halgunset, Vegard Erlien– Akinbola Akinyemi– Sanel Kapidzic.

Bjørnar Holmvik og Kachi kom inn i pausen for Ingvald Halgunset og Akinbola Akinyemi. Kaloyan Kostadinov kom innpå midtveis i andre omgang for Laaksonen, og mot slutten fikk også Matteo Vallotto spilletid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...