Birkedal (Frp) vil ha skipskunst hjem

TAR GREP: Leder for utsmykkingsutvalget i Sandnes, Kristoffer Birkedal (Frp) ber administrasjonen se på mulighetene for å få sandneskunsten hjem. Foto: Andreas Kydland

Ber administrasjonen se på muligheter.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

SKIPSUTSMYKKING: Blant kunsten og utsmykking fra hurtigruteskipet M/S «Kong Olav» som nå skal hogges opp, finnes også kunst fra keramikeren Nils Aarrestad Sivertsen. Nå kaster politikere seg inn i kampen for å få denne hjem.

– Vi må se på hvilke muligheter vi har for å få denne utsmykkingen tilbake til Sandnes. Å kjøpe den i en eventuell budrunde er ikke aktuelt, men vi må snu de steinene som finnes. Dette er utvilsomt viktig sandneshistorie, derfor har jeg nå bedt administrasjonen om å se på hvilke muligheter det vil være for å få denne kunsten tilbake til byen, sier Kristoffer Birkedal (Frp), som i tillegg til å være nestleder i utvalg for kultur og oppvekst også leder utsmykkingsutvalget i Sandnes kommune.

Stort engasjement

Det var sist torsdag at Sandnesposten kunne fortelle at deler av utsmykkingen ombord i hurtigruteskipet M/S «Kong Olav» var utført av sandneskunstneren Nils Aarrestad Sivertsen. Det gamle hurtigruteskipet, som gikk i fart mellom Bergen og Kirkenes i 33 år før det i 1997 ble satt ut av drift og solgt til Thailand, skal nå hogges opp. Kunsten og utsmykkingene er imidlertid tatt vare på av nordmannen Karl Fred Kristensen.

En av dem som har engasjert seg sterkt for å få utsmykkingene til Sandnes er Bjørg Fjelde. Den kunstinteresserte damen har også vært nabo til Aarrestad Sivertsen og forteller at den anerkjente kunstnere i årene før han døde var veldig opptatt av hurtigruteskipet og hva som ville skje med utsmykkingene han hadde laget.

Skal finne plass

Prosjektleder Per Inge Bøe ved Jærmuseet sa sist uke til Sandnesposten at det ville være flott å få kunsten tilbake til Sandnes, men at det var uaktuelt å kjøpe den. Han viste også til at museet i dag har dårlig plass og det også kan virke begrensende inn i forhold til å ta imot kunsten.

– Det er viktig å få klarhet i hvor stort dette er, hvor mye det er snakk om hvilke utsmykkinger det dreier seg om, sier Bøe.

Birkedal mener på sin side at det bør legges til rette muligheter for å finne plass til utsmykkingene fra M/S «Kong Olav» dersom det skulle lykkes å få den til Sandnes.

– Plass skal vi alltid finne, det viktigste blir nå å se om det er muligheter for å få kunsten tilbake til Sandnes, sier Birkedal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...