Bjerga tror på rødgrønn allianse i Sandnes

LISTETOPP: Heidi Bjerga har sagt ja til fire nye år og topper SV-lista foran kommunevalget neste høst. Foto: Frode Olsen

To gamle kjenninger, Heidi Bjerga og Jan Refsnes topper Sandnes SV sitt forslag for liste til kommunevalget i 2019. Listen byr på få overraskelser.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

VALG: – Jeg er ennå sulten på mer politikk. Derfor har jeg også takket ja til å stille for en ny periode. Jeg føler fremdeles at jeg har mye ugjort i forhold til å fremme god SV-politikk, ikke minst i forhold til saker som arbeidsforhold for ansatte i kommunen, vern av Sandnesmarka, jordvern og flyktninge- og asylpolitikk. To perioder er jo heller ikke så lenge i politikken og jeg føler at jeg i dag er der at jeg kjenner det politiske spillet og vesenet bedre enn noen gang tidligere, sier Heidi Bjerga (60).

Å være eneste SV-representant i bystyret i inneværende periode har heller ikke skremt Bjerga fra å stille som partiets listetopp for neste periode.
– Vi er i medvind. De siste meningsmålingene viser at SV i dag ville fått inn tre representanter og dette vil styrke oss betraktelig. Jeg er optimistisk med tanke på det kommende valget, sier hun.

Gamle kjenninger

Sammen med tidligere bystyrerepresentant Jan Refsnes (67) topper Bjerga nominasjonslisten til SV. På tredjeplass foreslår komiteen nok en gammel kjenning i sandnespolitikken. Nina Eltervåg (40) er den med lengst fartstid av alle SV-kandidatene på listen. Blir hun valgt inn i bystyret vil Eltervåg gå inn i sin fjerde periode. I dag representerer Eltervåg SV i utvalg for helse og sosial.

På fjerdeplass på SV-listen er Olav Wiik fra Forsand SV. Wiik er bonde og vil i første rekke bidra til å styrke fokus på landbruk og utfordringene i fylkets fjerde største landbrukskommune.

Rødgrønt skifte

Bjerga er optimist med tanke på framtiden for SV lokalt og håper at valgresultatet skal kunne danne bakgrunn for et rødgrønt skifte i Sandnes med Ap, Sp og Sv i hovedsetet. Hun har god tro på at muligheten åpner seg.

– Vi ser nå at det skurrer hos noen av posisjonspartiene. I Frp er det medlemmer som ikke ønsker å fortsette posisjonssamarbeidet og gjør vi et godt valg bør det åpne seg muligheter for et skifte. Rødt vil også kunne få inn en representant og vi vil få støtte herfra. For SV er det et mål å få en ny posisjonsallianse, men nå handler det mest om å gjøre en god valgkamp, sier Bjerga.

– Hva med et framtidig samarbeid med KrF?

– KrF må selv svare for seg, men jeg er åpen for et samarbeid. Vi har mye felles i sandnespolitikken. Det ser vi ikke minst i forhold til budsjett og prioriteringer, sier hun.

Femteplassen på SV-listen innehar Nina Stokke (46). Stokke jobber i dag som vernepleier i kommunen.

– Nina vil styrke kompetansen om ansatte og arbeidsforhold i kommunen, i tillegg til forståelsen for hvordan kommunen bør ta vare på de mest sårbare i samfunnet, er meldingen fra nominasjonskomiteen.

På sjetteplass på listen er Mette Kristine Haugvaldstad (41). Haugvaldstad er i dag styremedlem i Sandnes SV og jobber til daglig som veileder. Ifølge nominasjonskomiteen er meningen at hun skal bidra politisk med sin kompetanse omkring veiledning og oppfølging for mennesker som trenger hjelp til å komme seg videre i livet.

Komiteen foreslår å forhåndskumulere to kandidater, deretter fire prioriterte. Resten av lista som rommer 48 personer er ordnet alfabetisk. Da får velgerne reell anledning til å påvirke resultatet. Listen er sendt på høring til medlemmene og vil bli behandlet på nominasjonsmøtet 20. november.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...