Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Ble skallet så hardt at tannen knakk

BLE SINT: Tiltalte i saken ble så sint at han skallet fornærmede så hardt i ansiktet at en fortann knakk. Det viste seg å være et hull i tannen. Hendelsen skjedde på dette gatehjørnet i Sandnes. Foto: Frode Olsen

En mann som skulle kjøpe seg nattmat på Kebaben ble utsatt for en kroppskrenkelse. Han ble skallet ned med knukket tann og neseblod som utfall. Den straffedømte har to tidligere dommer mot seg som følge av kroppskrenkelser mot andre mennesker.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Da tiltalte og vennene hans satt på Residence i Sandnes kom fornærmede bort til tiltalte. Tiltalte og fornærmede var bekjente av hverandre. Uten at det er klart hvorfor, var stemningen mellom tiltalte og fornærmede ugrei og fornærmede sa noe i retning av at han «skulle ta» tiltalte. Tiltalte ba fornærmede flere ganger om å gå bort, uten at fornærmede respekterte dette.

Etter en tid dro tiltalte og hans venner videre til utestedet Saturn. Også her dukket fornærmede opp etter en stund og fortsatte å være plagsom overfor tiltalte. Igjen fremholdt fornærmede noe i retning av at han «skulle ta» tiltalte og oppførte seg truende overfor tiltalte. Tiltalte forklarte i retten at han ikke ble redd fornærmede, men at adferdens hans var plagsom. Tiltalte ba også nå flere ganger fornærmede om å fjerne seg og å slutte med den plagsomme adferden, uten at fornærmede respekterte dette da heller.

Kebaben

Senere på kvelden gikk tiltalte bort til Sandnes kebab for å kjøpe mat. Han kjøpte maten og spiste, før han igjen påtraff fornærmede rett utenfor spisestedet. Tiltalte forklarte i retten at fornærmede også her oppførte seg plagsomt, og at fornærmede på et tidspunkt sparket tiltalte i baken mens tiltalte stod med ryggen til fornærmede. Da tiltalte snudde seg mot fornærmede sparket fornærmede igjen tiltalte, nå i skrittet. Sparkene
var ikke av den største kraft, men nok til at tiltalte kjente dette godt men uten at han mistet balansen eller lignende.

Tiltalte forklart at begeret hans etter dette rant over og at han derfor umiddelbart etter sparkene skallet fornærmede i ansiktet med hodet. Fornærmede ble skallet med en slik kraft at han mistet balansen og falt i bakken. Fornærmede begynte å blø neseblod og en del av hans venstre fortann brakk av som følge av skallingen. Tiltalte gikk fra stedet straks etter at han hadde skallet ned fornærmede. En av de andre som var på
spisestedet ringte til politiet, som ankom stedet etter kort tid.

– Retten har ved bevisvurderingen lagt avgjørende vekt på tiltaltes egen forklaring. Tiltalte har forklart seg om hendelsesforløpet og den forutgående kontakten med fornærmede. Fornærmede husket på grunn av beruselses nokså lite fra kvelden, men husker å ha blitt slått eller skallet av tiltalte. Han kunne ikke huske så mye av den foregående kontakten mellom tiltale og fornærmede denne kvelden, men forklarte at han hadde hørt fra andre at han hadde oppført seg ufint mot tiltalte, og forklarte selv at han ikke kunne utelukke at dette var tilfellet, sier dommen.

Tvil om sigarettstumping

Fornærmede forklarte at tiltalte forut for at han skallet ham ned også stumpet en sigarett i kinnet på fornærmede, hvilket også er omfattet av tiltalebeslutningen. Tiltalte på sin side har benektet dette.

– På bakgrunn av bevisførselen er ikke retten overbevist om at tiltalte har stumpet en sigarett i kinnet til fornærmede. Retten viser til at et vitne til hendelsen ikke hadde observert dette. Heller ikke vitnet politibetjenten, som var en del av politipatruljen som kom til stedet kort tid etter hendelsen, kunne huske at fornærmede hadde sagt noe om dette. Hun forklarte at hun undersøkte fornærmedes skader og at hun snakket med ham, men verken kunne huske å ha sett svimerke i kinnet hans eller at fornærmede selv hadde nevnt dette.

Retten er etter dette overbevist om at tiltalte har skallet fornærmede i ansiktet slik at han knakk en tann. Av fremlagt journalutskrift fra fornærmedes tannlege fremgår imidlertid at det var hull i tanna som ble slått ut. Retten kan på denne bakgrunn ikke utelukke at tannen hadde en svakhet som gjorde at den lettere knakk.

– Retten deler aktors syn om at forholdet av den grunn skal subsumeres under straffeloven § 271 idet skadevilkåret etter straffeloven § 273 ikke er oppfylt tatt i betraktning svakheten i fornærmedes tann som var ukjent for tiltalte, sier dommen.

25-åringen fikk 45 dagers ubetinget fengsel. Han må betale omkostninger på 5000 kroner i tillegg til fengselsdommen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...