Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Blinkfestivalen satte rekord på TV

POPULÆRT: Blinkfestivalen trekker folk til arenaene, og til TV-apparatene. Dette bildet er fra årets siste festivaldag. Foto: Frode Olsen

Det var ikke bare i Sandnes sentrum at det var rekordmange tilstede under Blinkfestivalen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2018 kl 08:08

Også NRKs seertall slo tidligere bestenoteringer. Blinken oppnådde en seerandel på 52 prosent denne gang, noe som er et aldri så lite byks fra rekordtallet på 47 fra i fjor. Over 1,5 millioner seere foretrakk Blinkfestivalen i løpet av de fire dagene det var løp.

Sportssjef Arne Idland i Blinkfestivalen er naturligvis strålende fornøyd. Overfor Aftenposten deler han sine tanker om hvorfor Blinken har blitt så populær:

– Jeg mener at det handler om NRKs dekning ellers på vinteren, fordi det da er mange og lange sendinger. På den måten bygges profiler, som idretten og TV er avhengig av. Samtidig er jeg overbevist om at vi får uttelling for at vi har bygget et positivt kjennskap til Blink gjennom 13 år. Derfor får vi høyere seertall enn andre rulleskiarrangementer, sier Idland til avisen.

Det hjelper naturligvis også at Blinkfestivalen nærmest har hele verdenseliten på plass, fulle tribuner og god stemning.

– I tillegg har vi gjennom årene utviklet et konkurransekonsept som funker veldig bra på TV. Tette dueller og korte runder i byen og en «Tour de France-følelse» i Lysebotn Opp.

NRK hadde tilsammen 8 timer og 10 minutters sending fra Blinken. Markedsandelen var høyest på fredag med 55,2 prosent. I gjennomsnitt var det 52,3 prosent av dem som så på TV om kveldene som valgte NRK og Blinkfestivalen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...