Sandnesposten A/S

Blir behandlet som filmstjerner i Berlin

STAS: Denne uken er Gunhild Oddsen (t.v.) og Siw Angell-Olsen på plass i Berlin. Sandnes-produsentene kan fortelle om svært god mottakelse av filmen de representerer, «Hvalagapet». Foto: Thomas Kolbein Olsen

Siw Angell-Olsen og Gunhild Oddsen fra Gofilm og Sandnes synes det er surrealistisk å se bilder av seg selv i Berlin. 
– Vi tenker oi, det er faktisk vi som er på filmfestival!

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

BERLINALEN: Denne uken viser de kortfilmen «Hvalagapet», som de er produsenter for, på en av verdens viktigste filmfestivaler.

– Vi har blitt veldig godt mottatt med utsolgte forestillinger. Det har vært kjempevanskelig å få billetter, og folk har ikke kommet inn, forteller Gunhild.

Og «Hvalagapet» har bitt godt fra seg.

– Det er mange gode filmer med i kortfilmprogrammet, men «Hvalagapet» har stått bra ut. Av filmene i vårt program var det vår film som fikk mest respons under visningene. Det var mye latter og fnising underveis, forteller Siw.

– Ja, publikum responderte hver gang de syntes noe var gøy eller ekkelt. Veldig kjekt å høre at de liker filmen, sier Gunhild.

Glitter og glamour

Etter filmen kom flere av barna blant publikum bort til skuespillerne for å spørre hvorfor karakteren Dani var så kjip mot Rikke. Filmen engasjerte helt klart publikummet i Berlin.

– Skuespillerne måtte også svare på hvordan det var å kysse i filmen, og svaret på det var at det var litt kleint, men at det måtte de leve med, ler Gunhild.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FRI ENTRÉ: Gunhild Oddsen og Siw Angell-Olsen har fått smake på glitter og glamour denne uken. Og lørdag vinner de kanskje pris.

De har fått oppleve filmfestivalens glitter og glamour på kroppen.

– Vi har blitt hentet i flotte biler og kjørt til rød løper, veldig glamorøst og filmfestivalschwung over det hele, og det hadde vi ikke forventet, forteller Siw.

– Hva betyr det for dere som produsenter å få vise filmen på Berlinalen?

– Det betyr mye, det er et kvalitetsstempel. Det betyr at neste gang vi eller regissøren sender inn en film, så vil Berlinalen automatisk være interessert i å se filmen vår, sier Gundhild

Nåløye

– Å komme med er å komme gjennom et nåløye i seg selv. Og nå regner vi med å bli kontaktet av mange tv-kanaler og andre festivaler som vil vise den, dette er en pangstart for oss som produsenter, men også for regissøren, sier Siw.

– Det kan være mye arbeid å få film med på festivaler, men blir man vist her i Berlin skjer ting litt av seg selv. Nå har ikke vi gjort dette før, men vi lærer mye, og det er erfaringer andre vi har snakket med her har hatt, forteller Gunhild.

– Hvor går veien videre for Hvalagapet?

– Nå starter jobben med å få den ut i verden. Og vi har allerede meldt den på mange festivaler, så nå venter vi i spenning på svar. Sånn sett går vi en veldig spennende tid i møte, sier Siw

– Men vi fokuserer også på nye prosjekter nå, legger Gunhild til.

Kan vinne pris

Filmfestivalen i Berlin regnes som en av verdens viktigste filmfestivaler sammen med Cannes. Norske barnefilmer har tidligere vært populære deltakere i Berlinalens Generation-program, og «Keeper’n til Liverpool» mottok blant annet hovedprisen, Krystallbjørnen, i 2011.

«Hvalagapet» vises i Generation-seksjonen og er skrevet og regissert av Liss-Anett Steinskog fra Randaberg. Filmen er med i konkurransen om Krystallbjørnen som deles ut på lørdag, i tillegg til en publikumspris hvor barn stemmer på sin favorittfilm under festivalen.

– Det er første gang en film fra vår region er med i konkurranseprogram. Det er 18 andre filmer med i konkurransen, men kanskje er vi superduper heldige, sier Siw.

Siw og Gunhild har vært i Berlin denne uka sammen med skuespillerne Sina Håland og Sivert Goa.

– De synes det har vært veldig stas. Vi har vært mye på festival, men aldri sammen med skuespillerne. Vi har blitt tatt godt vare på og gjort stas på. Dette er moro, sier Siw Angell-Olsen og Gunhild Oddsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...