Blir ingen eiendomsskatt

INGEN EIENDOMSSKATT: Rådmann Bodil Sivertsen får ikke gjennomslag for eiendomsskatt hos varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) og ordfører Stanley Wirak (Ap). De to sistnevnte kommer trolig til å legge fram et budsjett som ikke avviker stort fra rådmannens forslag. Foto: Andreas Kydland

Det endelige budsjettet for neste år blir etter all 
sannsynlighet et budsjett uten de store avvikene fra rådmannens 
forslag.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

BUDSJETT: – Jeg kan bekrefte at det ikke blir eiendomsskatt i det budsjettet vi legger fram. Vi har en samarbeidsavtale til grunn som sier at vi ikke skal ha eiendomsskatt i Sandnes. Det får være opp til det nye bystyret i 2019 å ta stilling til eiendomsskatt. Vi krysser ingen broer nå, noe mer vil jeg ikke gå ut med før vi legger budsjettet fram, sier ordfører Stanley Wirak (Ap) til Sandnesposten.

Flertallspartiene er langt på vei ferdig med sitt budsjettforslag som skal legges fram i formannskapet senere denne måneden og endelig vedtas av bystyret 12. desember.

Ingen store overraskelser

Selv om ordføreren ikke vil gå ut med noe mer konkret kjenner Sandnesposten til at det ikke vil bli noen større overraskelser i budsjettet som flertallspartiene legger fram. Dette betyr igjen at budsjettforslaget som rådmannen la frem sist måned i store trekk også vil bli det endelige budsjettet. Forskjellen blir at rådmannens forslag om å innføre eiendomsskatt for verk, bruk og næringseiendommer ikke blir realisert. Utregningen til rådmannen viste at denne eiendomskatten ville gitt 30 millioner kroner i kommunekassen i 2018.

Oppsparte midler

Rådmannen har tidligere advart mot at man uten eiendomsskatt kan bli tvunget til å gjøre flere harde valg de kommende årene. Total skal det spares 160 millioner kroner i år, et beløp som vil vokse til 180 millioner kroner neste år. I rådmannens forslag legges det opp til å bruke 82 millioner kroner av oppsparte midler de neste to årene.

I budsjettforslaget til rådmannen ble det lagt opp til forskyvninger av flere skoler som Bogafjell ungdomsskole og Skaarlia skole. Lavere befolkningsvekst gjør at antall barnehageplasser kan reduseres de kommende årene og i tillegg håper man digitaliseringsprosjekter ska gi innsparingsgevinst.

Wirak uttalte til Sandnesposten i oktober at han tror at bunnen nå er nådd og at man sakte men sikkert vil se en oppgang i regionen og at dette vil hjelpe på en slunken kommuneøkonomi.

– Jeg tror på mer fart i i økonomien fram mot 2018 med mindre arbeidsledighet, dersom regjeringen leverer med påfølgende høyere skatteinngang.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...