Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Blir tidenes tredje yngste i Tour des Fjords

STORT TALENT: Joakim Kjemhus sykler sitt første proffritt i morgen. Han er nå et fullverdig medlem av det sandnesbaserte kontinentallaget Team Coop, som blant annet har Alexander Kristoff på eiersiden. Foto: Ole Aarre

Det er ingen tvil om at det går fort i svingene for sykkeltalentet Joakim Kjemhus. Onsdag debuterer han i proffritt som førsteårs senior.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2017 kl 15:47

Odd Christian Eiking fra Stord var 18 år og 232 dager gammel da han syklet Tour des Fjords i 2013. Jonas Abrahamsen i 2014 var 18 år og 251 dager gammel. I år blir yngstemann trolig Joakim Kjemhus fra Sandnes. Han vil da være 18 år og 294 dager.

Det er et halvt år siden Team Coop signerte en intensjonsavtale med det lokale sykkeltalentet. Det sandnesbaserte laget ønsket da at Kjemhus skulle sykle for et belgisk klubblag frem til han var klar til å sykle med de store gutta.

Nå er tiden inne.

– Det blir spennende! Jeg er stolt over å få være med i en alder av bare 18 år, sier Kjemhus fornøyd.

Én av få

Kjemhus skulle opprinnelig kjøre firedagersrittet Flèche du Sud som starter samtidig som Tour des Fjords, men Team Coop vurderte det dit hen at de trenger ham på laget allerede nå.

– Han blir en av de yngste i feltet. Det er et stort nivå opp fra juniorklassen, men han er et stort talent med spissferdigheter som er interessante for hvilket som helst sykkellag, sier sportsdirektør i Team Coop, Olav Aleksander Benjaminsen.

– Hva sier det om Kjemhus' talent at han blir med i et så stort løp allerede nå?

– Det er ikke mange førsteårs seniorer som har noe i et slikt ritt å gjøre. Men vi vurderer det slik at han har det. Så du kan godt si at han er litt foran skjema. I januar trodde vi ikke Joakim skulle være med oss allerede nå.

Kjemhus blir også eneste lokale rytter som deltar i Tour des Fjords. Even Rege fra Lura brakk kragebeinet for to uker siden og blir trolig ute en måneds tid til. Han håper å rekke NM som starter 18. juni.

Trener som vanlig

Kjemhus ser først og fremst på Tour des Fjords som god erfaring.

– Jeg er først og fremst med for å lære og se hvordan det fungerer i så store løp. Så skal jeg hjelpe de på laget som trenger hjelp, sier Kjemhus,

– Føler du deg klar?

– Ja. Jeg har kjørt med mange av de som er med i disse løpene, men dette blir også det største løpet i min karriere. Jeg gleder meg.

Treningshverdagen til Kjemhus blir ikke noe annerledes, ettersom han har trent med Team Coop siden han signerte i fjor høst. Men konkurransen i løpene blir langt tøffere for unggutten som har kontrakt med laget ut året.

Kan overraske i massespurt

Sportsdirektør Benjaminsen har små forventninger til Kjemhus i hans første proffløp. Men skulle han få et overraskende resultat, skjer det neppe på hjemmebane i Sandnes – eller i Stavanger.

– Jeg tror både Sandnes- og Stavanger-etappene blir for tøffe. Men på en flatere etappe, så kan det hende at han blir gitt frie tøyler i en eventuell massespurt. Han er nok den spurteren på laget som er raskest, sier Benjaminsen og utdyper:

– August Jensen tok nettopp en fjerdeplass i Tour of Norway, og Joakim er nok raskere. Men en ting er å være kjapp, en annen å kunne posisjonere seg. Joakim har ikke den samme erfaringen, forklarer sportsdirektøren.

Foran skjema

Da Kjemhus satte seg mål for sesongen, hadde han ikke tatt med deltakelse i Tour des Fjords. Han trodde det ville komme for tidlig.

– Det første målet mitt var å få U23-landslagsdebuten og det klarte jeg forrige måned. Det neste målet mitt er å komme med til U23-EM i Danmark i starten av august, samt å kjøre Arctic Race.

– Så du er foran skjema?

– Ja, alt har gått på skinner til nå. Bortsett fra en kneskade som holdt meg ute en ukes tid, men det gikk fort over, sier Kjemhus.

Siste ord er neppe sagt om dette store sykkeltalentet fra Sandnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...