Blodig Filip til finalen tross fall

NÆRE PÅ: Filip Ingebrigtsen kom til finalen tross fall i forsøket. Foto: Foto: Michael Sohn / AP / Scanpix

– Der tok han gullet, mener bror Henrik Ingebrigtsen, som sammen med Jakob slo følge med Filip til finalen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2018 kl 13:11

Alle Ingebrigtsen-brødrene sikret plass i finalen på 1500 meter som går fredag kveld, men det forløp ikke uten dramatikk.

Filip Ingebrigtsen gikk nemlig i bakken 600 meter før mål og da var det mange som trodde at den regjerende europamesteren sto i fare for å ryke ut i forsøket. Men Filip jobbet seg tilbake og leverte en maktdemonstrasjon av de sjeldne ved å løpe kontrollert i mål på tredjeplass – og dermed direkte inn i finalen.

– Det skal rett og slett ikke være mulig. Men så får han det til, ropte NRKs kommentator Jann Post.

– Jeg tror Filip tok gullmedaljen her. Har aldri sett noen «dette» på 1500 meter og vinne! Tenk å være så god! utbrøt Henrik Ingebrigtsen overfor NRK etter fantomløpet til broren.

Hastet til legen

En blodig Filip sa følgende til NRK etter løpet:

– Det var litt flaks, men jeg kom meg kjapt opp igjen. Heldigvis var ikke de andre så smarte at de rykket, og de gjør det litt lett for meg å komme tilbake. Men det koster jo å «dette» og starte igjen. Heldigvis er jeg så god som jeg aldri har vært før. Jeg håper de andre ser det i reprise, slik at de vet at de ikke vinner selv om jeg faller, sa Filip til NRK, før han blir gjort obs på blodet renner fra leggen.

– Oi, det må sys det. Det har jo gått rett inn til beinet. Jeg må nok komme meg til legen.

Henrik imponerte

Henrik var førstemann som sikret seg finaleplass. Han mente på forhånd at det var 50/50-sjanse for at han skulle komme til finalen på 1500 meter.

Men storebror gikk greit til finalen i første forsøksheat, etter et meget sterkt taktisk løp. Han slapp seg tilbake i feltet fra start av og løp inntil listen i et relativt rolig tempo. Derfor var det viktig å komme seg blant de tre beste til slutt og direkte videre på plassering, og ikke håpe å ha én av de tre beste tidene utenom topp tre.

Han spurtslo blant annet Jakub Holusa, som på forhånd var mannen NRK-ekspert Jann Post lanserte som den største trusselen til Ingebrigtsen-brødrene i en finale. Men den tsjekkiske 30-åringen ble overraskende slått ut allerede i forsøket – noe som baner vei for drømmen om en trippel Ingebrigtsen på pallen.

– Jeg er fremdeles et stykke bak Filip og Jakob, men jeg tror jeg kan få en god plassering for det, mener Henrik, den mestvinnende norske friidrettsutøveren i EM noensinne med gull i 2012, sølv i 2014 og bronse i 2016.

Lillebror enkelt videre

I tredje og siste heat løp Jakob et perfekt og kontrollert løp, og sikret dermed tre Ingebrigtsen-brødre i finalen som går klokken 2150 fredag kveld.

– Pent og pyntelig og overbevisende, kommenterte Jann Post idet Jakob løp over målstreken.

Jakob selv var også fornøyd med egen prestasjon.

– Det var et veldig greit løp. Nå er jeg videre til finalen, så da er jeg godt fornøyd, sier han.

Og 17-åringen legger ikke akkurat noen demper på forventningene om å se tre Ingebrigtsen-brødre på pallen fredag kveld.

– Vi løper fortere enn vi noen gang har gjort på trening.

Det er bare å glede seg. Og lørdag kveld løper de en ny finale sammen på 5000 meter. Den starter klokken 2055.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...