Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Bruker du prostituerte, men angrer etterpå?

SEXOLOG: Samlivsblogger Marte Andersen Jacobsen deler sine råd med Sandnespostens lesere hver 14. dag.

«Når en undertrykker sin egen seksualitet og sine lyster kan man komme i situasjoner som er uønsket for seg selv og andre», skriver samlivsblogger Marte Andersen Jacobsen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2017 kl 21:29

SAMLIVSBLOGGEN: Når man har fått i seg litt alkohol føler vi at grensene endres. Noen velger da å overskride sine egne barrierer. Ubevisste behov og lengsler kommer frem.

Flere menn skammer seg etter de har brukt prostituerte. De har ikke snakket med noen om sin hemmelighet og resultatet kan bli at de sliter med dårlig samvittighet og skam. De har flere ganger prøvd å slutte og de sier til seg selv at dette var et engangstilfelle.

Etter hver gang tenker de at dette ikke skal skje igjen. Men så skjer det gang på gang og man må finne en løsning på det. Tankene svirrer rundt det som har skjedd og de er redd for at partneren skal oppdage dette.

Hvordan kan dette løses? Det vanskeligste er faktisk å ta kontakt med en profesjonell part for å få hjelp til denne problemstillingen. De er redd for å bli dømt og vet innerst inne at dette ikke er riktig. For disse mennene er det veldig vanskelig å ta kontakt. Men det finnes hjelp.

Mange skammer seg for sine lyster og sitt seksualliv og kan ha undertrykte lyster og følelser knyttet til seksualiteten. Under alle lyster ligger det alltid et behov. Det blir derfor viktig å finne de underliggende behovene i seksualiteten når man gjør ting som man angrer på.

Når man undertrykker sin egen seksualitet og sine lyster kan en komme i situasjoner som er uønsket for seg selv og andre. Det kan være ulike grunner og årsaker for at en kommer til det punktet at en kjøper sex. Noen har ikke et sexliv hjemme, andre kan ha et aktivt sexliv, men opplever mangler og ulike lyster. De ser ikke dette klart nok og her kan sexologen hjelpe.

Det kan være upløyde marker i sexlivet som må utfordres og jobbes med for at de skal få det til å fungere. Det er alltid en underliggende faktor bak et ønske. Hva er det egentlig en trenger? Det er viktig å se på sexlivet og ikke bare gjemme seg bak troen på at en har mer lyst enn sin kone. Det er faktisk viktig at man vanner egen plen.

Mange bruker ikke nok tid og energi i seksualiteten med sin partner. Ofte er det komplekse historier som ligger bak problemene. Uansett blir det viktig å få til gode seksuelle erfaringer og bygge nye tankemønster om hva som er en god seksualitet. For flere tips og råd ta gjerne kontakt for en konsultasjon eller besøk min hjemmeside www.sexolog-maj.no

Marte Andersen Jacobsen fra Sandnes jobber som sexolog og har kontoradresse i Langgata.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...