Sandnesposten A/S

Sandnesposten

– Er du i kontakt med dine følelser?

SEXOLOG: Samlivsblogger Marte Andersen Jacobsen deler sine råd med Sandnespostens lesere hver 14. dag.

«Det å være i kontakt med sine følelser innebærer fire komponenter,» skriver samlivsblogger Marte Andersen Jacobsen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2018 kl 20:12

SAMLIVSBLOGGEN: Flere av mine klienter sliter med å være i kontakt med sine følelser. Felles for disse personene er at de gjerne kommer fra familier der følelser ikke har vært vist, akseptert eller snakket om.

I mange av tilfellene kommer partneren ofte fra motsatt bakgrunn, og har vært vant til å snakke om følelsene sine. Hvis den ene parten opplever at en ikke kan snakke om felles seksualitet kan dette lett utvikle seg til noe konfliktfylt.

Dette kan komme godt til syne i sexlivet og det påvirker sexlivet i negativ retning. Det er ikke uvanlig at den ene partneren sier at den ikke har behov for å snakke om sexlivet eller følelsene. Noe som kan tyde på at man ikke er i kontakt med følelsene sine.

Her er fire punkter som du kan sjekke ut for å se om du er i kontakt med følelsene dine. Følelser er den primære motivasjon for menneskelige oppførsel. Følelser kan både være konstruktive og destruktive for oss.

Det å være i kontakt med følelsene innebærer disse fire komponentene:

  • Den subjektive opplevelsen av en følelse, for eksempel tristhet, sinne, glede, oppstemthet, redsel.
  • Det å ha evne til å kunne snakke om sine følelser.
  • Evnen til å kjenne følelsene i kroppen.
  • En bevissthet tilknyttet impuls- eller handlingstendensen rundt følelsene.

Ønsker du å komme mer i kontakt med følelsene dine, ta gjerne kontakt eller besøk min hjemmeside.

Marte Andersen Jacobsen fra Sandnes jobber som sexolog og har kontoradresse i Langgata.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...