Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Samlivsbloggen: Er ikke kvinner opptatt av mannens seksualitet?

SEXOLOG: Samlivsblogger Marte Andersen Jacobsen deler sine råd med Sandnespostens lesere hver 14. dag.

«Jeg vil påstå at det er mange par som ikke tar mannes seksualitet på alvor», skriver samlivsblogger Marte Andersen Jacobsen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

SAMLIVSBLOGGEN: Det er viktig at for begge kjønn at man føler seg attraktive. Hvis det er bare en person som hele veien tar initiativ gjør dette ubevisst noe med seksualiteten for begge to. Det er like viktig for menn at de føler at partneren vil ha dem som for kvinner. For begge kjønn er det en «turn of» om de ser at partneren ikke har lyst på dem. Mange er redde for avvisning og det kan være viktig å finne ut hva som ligger bak denne redselen.

Mange menn er ikke likestilt med kvinner i deres felles seksualitet. Jeg vil påstå at det er mange par som ikke tar mannes seksualitet på alvor. De har ikke kunnskap nok om hva seksualiteten gjør med dem utenom det som skjer i underlivet.

I noen parforhold er fokuset på kvinnens seksualitet altoverskyggende og dette gjør at man ikke oppnår en likeverdig i seksualiteten. I noen parforhold er det slik at det er bare fokus på kvinnen og hennes tilfredsstillelse. Det blir nærmest en sannhet om at dette er en god seksualitet.

Mange menn tør ikke fortelle om egne følelser fordi de er redde for å såre sin partner. Når ting blir vanskelig lar de være å snakke om problemene. Dermed oppstår skjevfordeling der kvinnen kan si hva hun føler ikke fungerer, mens mannen tier fordi han er redd for å såre hennes følelser. Mange par har en målfokusert seksualitet der målsetningen er at kvinnen skal oppnå orgasme. Man blir opptatt av det som fungerer heller enn variasjon. Dette kan gjøre at seksualiteten blir en vane og oppleves kjedelig.

Et råd kan være å fokusere på hele kroppen i seksualiteten og faktisk utforske andre erogene soner enn kjønnsorganene. Mange glemmer dette når seksualiteten blir målorientert. Dette medfører at man fastlåser noen handlingsmønstre.

Disse problemstilling er viktig å diskutere med en nøytral part. Mange av mine klienter oppdager nye sider av sin egen seksualitet når vi begynner å drøfte seksualiteten. En sexolog vil kunne hjelpe dere med problemer i parforholdet. Har du flere spørsmål besøk gjerne min hjemmeside på www.sexolog-maj.no

Marte Andersen Jacobsen fra Sandnes jobber som sexolog og har kontoradresse i Langgata.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...