Samlivsbloggen: – Hvordan prioritere sex i ferien?

SEXOLOG: Samlivsblogger Marte Andersen Jacobsen deler sine råd med Sandnespostens lesere hver 14. dag.

Hvordan prioritere sex i ferien? Dette er de beste rådene for god sex i sommer.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

SAMLIVSBLOGGEN: Nå er det tid for sommerferie og mange har ulike planer for ferien. Det er viktig å faktisk ta med i beregningen at hvis man velger å reise på ferie med venner eller familie, kan parforholdet bli nedprioritert – spesielt det seksuelle. Her er noen gode råd for hvordan man kan løse dette. For noen kan ferien bli en nedtur hvis vi føler at man ikke får ladet batteriene sammen og det blir lett en nedtur om man velger å nedprioritere sex i ferien.

Det vil derfor være viktig å snakke om dette før man reiser på ferie og avklare forventninger og løsninger for å ivareta sexlivet spesielt om man har ulike forventninger til feriesexen.

Har man et problematisk forhold til sex, kan det være en mulig forsvarmekanisme at man velger å feriere med andre i stedet for å prioritere parforholdet. Da kan man ubevisst ha god samvittighet for at det ikke ble tid til å være intim. Vi valgte jo å bo tett sammen med familie eller venner. Men vi må faktisk selv ta ansvar for å snakke om hvordan de valgene man tar for ferien påvirker parforholdet og egentiden. Vi må innse at vi selv har satt oss i en situasjon der vi kan føle at man har en god grunn og en unnskyldning for å ikke ha sex.

Hvordan kan vi skape et rom for et bedre sexliv i ferien? Tenk og prioriter for dere selv. Det vil jo være annerledes i hvilke fase man er i livet. Har man små barn kan det for noen være vanskeligere enn om man har voksne barn.

Tid er jo det som det dreier seg om! Det vil alltid være viktig at man setter av tid til hverandre og pleier parforholdet.

Morgensex anbefales! Man er opplagt, skal ikke på jobb og dette er jo en fin avveksling fra en stressende hverdag. Om morgen har man overskudd og man kan planlegge at familien eller venner tar barna på starten av dagen.

Hvilke signaler sender du til de andre som man reiser med? Hvilke avtaler gjør man?

Har man barn med seg på ferie og velger å feriere med venner eller familie, se på dette som en mulighet til å ta noen morgener eller kvelder fri. Da har man mulighet for barnevakt ved at f.eks besteforeldre tar seg av barna og man kan jo skylde på at man må sove lenge.

Soling påvirker D-vitaminenopptaket, noe som igjen påvirker oss til å ha lyst på sex. Test ut sex i siestaen i ferien.

Alkohol og seksualitet. William Shakespeare slo fast at alkohol øker lysten, men minsker evnen. Dette har mange forskere senere bekreftet. Tenk over når og hva du drikker av alkohol.

Vil du ha utdypet noen av disse rådene, ta kontakt med meg før ferien. Skriv gjerne en mail eller kontakt min hjemmeside.

Marte Andersen Jacobsen fra Sandnes jobber som sexolog og har kontoradresse i Langgata.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...