– Øvelse gjør mester – også i sexlivet

SEXOLOG: Samlivsblogger Marte Andersen Jacobsen deler sine råd med Sandnespostens lesere hver 14. dag.

Er du en av dem som tror du ikke kan få orgasme? Forskning sier ikke alltid hele sannheten.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2018 kl 11:13

SAMLIVSBLOGGEN: De fleste seksuelle problemer springer ut fra en disharmoni mellom kropp og psyke. Det at man ikke klarer å være tilstede i egen kropp er veldig vanlig.

Veldig mange kvinner sliter med å få orgasme og det finnes ulike statistikker på hvor mange kvinner som opplever dette enten med eller uten partner. Mange tror at de er en del av denne statistikken og tror at de biologisk ikke har mulighet til å få orgasme.

Snakker man med kvinner som ikke har opplevd orgasme viser det seg at mange av disse sjelden eller aldri onanerer eller har eksperimentert seksuelt. De kan også ha hatt få partnere, noe som gjør det vanskelig for dem å sammenligne erfaringer.

Mye av seksualiteten handler om å slippe kontrollen, senke garden og hengi seg til sin partner. Når vi ser på forskningen sier den lite om hva kvinner har prøvd og hvor villig de har vært til å jobbe for å få orgasme.

Når vi skal lære oss noe nytt er det vanlig med prøving og feiling. Det er ikke sikkert vi lykkes på første forsøk. De fleste av oss prøver igjen om man ikke klarte det. Dette gjelder om vi skal lære å sykle, svømme eller lykkes i sexlivet vårt.

Noen kvinner har imidlertid utviklet en oppfatning om at øvelse gjør mester ikke gjelder for dem og deres sexliv. De har hatt manglende erfaringer med å få orgasme og tror at dette skyldes deres anatomi. Sannheten er at det er svært få av de som ikke kan få orgasme som har en anatomi som gjør det umulig å få orgasme.

For de fleste kvinner sitter grunnen til deres manglende orgasme i hodet. Tanker om manglende orgasme og de seksuelle handlingsmønstrene disse kvinnene har, er det som vanligvis hindrer orgasme og dermed gode og intense opplevelser.

Sliter du med dette er det god hjelp å få hos en sexolog. Ta gjerne kontakt eller besøk min hjemmeside her.

Marte Andersen Jacobsen fra Sandnes jobber som sexolog og har kontoradresse i Langgata. To ganger i måneden blogger hun i Sandnesposten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...