Blytung beskjed til tilsette i Posten på Lura

SLUTT: Hallgeir «Klink» Pedersen har jobba i Posten i 47 år. I september er det slutt. Han kjem til å sakna jobben. Foto: Kristine M. Stensland, Gjesdalbuen

Hallgeir «Klink» Pedersen er tillitsvald for tilsette i Posten som natt til tysdag fekk vita at avdelinga deira blir lagt ned.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

LURA: «En blytung natt for 80/90 fantastiske kollegaer.» Dette var bodskapen Hallgeir Klink Pedersen delte med Facebook-venane sine tysdag føremiddag. Bakgrunnen var at han og kollegaene hans hos ruteklargjeringa til Posten på Lura, hadde fått beskjed om at arbeidsplassen blir flytta til Oslo frå 2. september.

Fekk forvarsel

– Me hadde fått forvarsel om nedgang og at endringar ville koma. Før jul fekk me beskjed om at dei vurderte å legga ned avdelinga på Lura. Så me har berre venta på beskjeden som kom på allmøtet etter at alle var ferdige med arbeidet sitt i natt. Stemninga var laber, seier Pedersen.

Han fortel at nokon av arbeidstakarane kan få tilbod om å bli med arbeidsplassen til Oslo, og at nokon kan få tilbod om å køyra med post.

Sentraliserer

Ifølgje NRK har mengda brev hos Posten falle med 65 prosent sidan 1999. John Eckhoff, pressesjef i Posten Norge, seier til NRK at når dei no vel å sentralisera, «er det årsverk som forsvinner, og ikke alle kan få nye jobber i Posten Norge».

– Me jobba med ruteklargjering og sorterte post frå Sveio i nord til Kvinesdal i sør. Frå no av skal all sorteringa skje på terminalen på Austlandet. Dei legg ned andre stadar også. 300 arbeidsplassar er ramma av endringane, seier Pedersen.

Trøystar tilsette

Pedersen er tillitsvald på arbeidsplassen.

– Det er ikkje det gildaste når det er som no. Eg prøver å støtta og trøysta folk. Og så bidreg eg med å kartlegga kompetanse som dei kan bruka vidare. Dei er veldig gode arbeidsfolk. Mange er utan fagbrev.

Blir pensjonist

Blant kollegaene meiner han det er han sjølv det er minst synd på.

– Eg kan gå av med AFP. Men eg kjem til å sakna jobben. Eg har vore der i 47 år, og eg er av dei som lengtar etter å koma tilbake på jobb etter tre veker med ferie. Det er ein fantastisk arbeidsplass med gode kollegaer. Posten er ein ryddig arbeidsgjevar, også no i denne prosessen.

Når han til hausten får meir fritid, vurderer han å bruka endå meir tid på gatelaget som han driv hos ÅFK.

– Men eg har lyst å ha ein jobb i tillegg, på kring 15 timar i veka. Eg vil gjerne ha fridomen til å bestemma kva tid eg vil jobba, så eg kan godt tenka meg å vera ringevikar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...