Bobilturisme: – Bompenger kan bli viktigere enn plasser i sentrum

SPENT: Jørn Tore Ellingsen ved Vølstadskogen hytter og camping er spent på om åpningen av Ryfast og høyere bompengesatser vil få innvirkning på bobilturismen til Sandnes. Foto: Trond Eirik Olsen

Daglig leder Jørn Tore Ellingsen ved Vølstadskogen hytter og camping tror bompenger og Ryfast kan få større innvirkning på fremtidig bobilturisme enn bobilplasser i sentrum.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2019 kl 06:29

TURISME: – Jeg har 25 års erfaring med bobilturister og kan med hånden på hjertet si at brorparten av de utenlandske turistene som har besøkt og besøker campingplassen kommer hit for å oppsøke kjente turistmål som Preikestolen. Det er få som kommer hit utelukkende for å nytte fasilitetene som Sandnes sentrum måtte tilby i form av handel, kultur eller spisesteder, sier Ellingsen.

Vil ha bedre skilting

Ellingsen stiller seg tvilende til at kommunen vil gå glipp av store inntekter om det ikke bygges flere sentrumsnære bobilplasser, og reagerer på tidligere oppslag i Sandnesposten rundt viktigheten av å få disse på plass.

– Det er greit at det lages til bobilplasser i sentrum, men jeg kan ikke se at dette nødvendigvis vil føre til en stor økning av bobiler til byen, sier han og viser til at det så langt ikke har vært noen bobilturister som har klaget over den tre kilometer lange avstanden fra Vølstadskogen til sentrum.

– I disse dager når sykling som transportmåte blir mer aktuelt, er tre kilometer fra sentrum ikke en stor avstand. Vi opplever også at alle våre utenlandske bobilgjester har med sykkel, og mange bruker denne også til å sykle til Stavanger. Det er 800 meter til buss både til Stavanger og Sandnes sentrum og flere benytter seg av dette tilbudet, sier han.

– Betyr det at du ikke vil ha bobilplasser i sentrum?

– Det må gjerne komme opp flere bobilplasser, men jeg kan ikke se noen grunn til at kommunen skal drifte disse og således konkurrere med egne bedrifter. Det kommunen kan være behjelpelig med, er skilting til campingplassen. Det er skilt til legevakten og andre viktige steder i området og jeg kan ikke se hvorfor det ikke skal være bedre skilting til oss, sier Ellingsen.

Frykter ringvirkning av Ryfast

Ellingsen mener det først og fremst er utenforliggende ting som vil spille inn for framtidig bobilturisme i Sandnes. Han viser til åpningen av Ryfast og virkninger av de nye bompengesatsene som eksempler på forhold det knytter seg stor usikkerhet til.

– Spørsmålet er om flere vil velge bort Sandnes som innfallsport til Preikestolen når de kan kjøre gjennom Ryfast. Samtidig er det et spørsmål om høye bompengesatser og en by som er murt inne av bomringen vil skremme vekk mange. Effekten av dette vil vi først se senere og i verste fall kan det føre til en nedgang av bobiler. Jeg håper at dette ikke blir tilfelle, sier han.

Liten økning

Ifølge Ellingsen har det vært en liten økning av bobilturister på campingplassen i Vølstadskogen de siste årene.

– I juli i fjor hadde vi totalt 1500 overnattinger, av disse var det 350 bobiler. Det var en oppgang på rundt 30 fra året før, det har ikke vært noen eksplosiv økning, men tendensene er at bobiler øker noe og at campingvogner går noe ned, sier han og fortsetter;

– Om man ser vekk fra Blinkfestivalen og når det var Landskytterstevne i byen har vi ikke hatt problemer med bobiler som ikke har fått plass.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...