Bomaksjonen skifter navn

KAMP: Bomaksjonistene har ingen planer om å legge ned kampen. Her fra en markering i Sandnes for et par uker siden. Foto: Frode Olsen

Folkeopprøret «For vi som er imot bomringen i Sandnes og Stavanger», også kjent som «Nok er nok»-aksjonen, bytter navn.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2018 kl 14:05

Det nye navnet blir «Bomfritt Jæren – NOK er NOK».

– Endringen kommer som en naturlig effekt av gruppens suksess og for å gi en bedre beskrivelse av hvilket område gruppen fokuserer på, skriver grunnlegger og talsmann Sigurd Sjursen i en pressemelding.

Det opprettes samtidig en Facebook-side som heter «Bomfritt Norge – NOK er NOK». Dette blir den offisielle siden til aksjonsgruppen for publisering av nyheter, ytringer og arrangementer.

Siden blir ifølge Sjursen opprettet for å unngå at viktig informasjon om nyheter og arrangementer forsvinner i mengden som blir publisert av de 68.000 medlemmene gruppen har.

– Dette er en naturlig evolusjon av hvordan gruppen har tatt av og fått fotfeste hos folket, mediene og politikerne. Det opprinnelige navnet var noe jeg opprettet en onsdagsmorgen på hytten da jeg så at mennesker som ville diskutere bomringene i Sandnes ble kastet ut av gruppen de var med i. Jeg hadde ingen anelse om hvordan dette skulle ta av og sette sine spor i det norske folk og den norske politikken, sier Sigurd Sjursen i pressemeldingen.

Planen er også å opprette en interesseorganisasjon som skal jobbe målrettet sammen med politikerne og partiene for å gjøre Norge til et bomfritt land. Dette er et langsiktig mål som skal gjøres med små steg. Endringen skjer 5. september fra kl 12.00.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...