Bomringen blir ikke utsatt

FORESLO: Stanley Wirak legger frem forslaget om utsettelse. Foto: Frode Olsen

Nøyaktig klokken 10 startet møtet i styringsgruppen for Bymiljøpakke Nord-Jæren. Stanley Wirak la inn forslag om utsettelse i tre måneder. Han fikk ingen andre med seg.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2018 kl 11:14

Stanley Wirak la som ventet fram forslag om å utsette hele Bymiljøpakke Nord-Jæren.

– Jeg mener vi bør utsette avtalen i tre måneder. Det har samferdselsministeren også sagt er mulig. Når det gjelder protestene fra Klepp vedrørende fortsettelse av Jærenpakke 1, så kan bommene der koples ut, sier Wirak.

Randabergs ordfører Kristine Enger (Ap) la som ventet fram forslag om å fjerne rushavgiften, hvor veisjef Terje Moe Gustavsen forklarte hvorfor pakken enten må utsettes eller igangsettes i henhold til lovverket.

Les også: Fredag er siste sjanse for symbolpolitikk

Nei fra alle de andre

Fylkesorfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) tok også ordet i starten av møtet.

– Jeg må ta mot til meg å minne på hvorfor vi sitter her i dag. Jeg forholder med til vedtakene som er gjort, og satser på gode reforhandlinger. Derfor mener jeg vi skal sette i gang som planlagt, sier hun.

Christine Sagen Helgø i Stavanger (H) refererte også til sitt bystyrevedtak.

– Jeg tror det er viktig for reforhandlingene at vi sitter på kunnskap som vi nå skal opparbeide. Jeg slutter meg til det fylkesordføreren sier, at iverksettelsen skjer mandag. Når det er sagt, er vi i Stavanger også svært opptatte av hvordan innretningen i bomringen vil være i framtiden. Det er viktig for oss, sier Sagen Helgø.

Det var kun Stanley Wirak og Sandnes som stemte for å utsette pakken. Han fikk null støtte.

Wirak la fram et alternativt forslag om at styringsgruppen i reforhandlingene må snakke spesifikt om nivå og konsekvenser vedrørende rushtidsavgiften. Forhandlingene må være ferdige før 31.12.2018, mener Stanley Wirak.

– Dette er et forslag vi i Stavanger synes er bra. Det er tøft mål å skulle bli enige om dette på så kort tid, men dette er noe også bystyret i Stavanger ønsker, sier Christine Sagen Helgø fra Stavanger.

Veisjef Terje Moe Gustavsen forklarte at hele pakken er under forhandling.

– Dette er noe dere kommuner må diskutere. Holdningen til staten om bompengedelen kjenner dere godt til. Det er disse kravene som må oppfylles, sier Gustavsen.

I reforhandlingene står styringsgruppen overfor disse:

  • Nullvekstmålet i biltrafikken skal legges til grunn.
  • Det statlige bidraget blir ikke økt.
  • Samtlige aktører rundt bordet må være enige om utfallet av reforhandlingene.
  • Bunnlinjen må stemme når det kommer til utgifter og inntekter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LYD: Aksjonistene ga tydelig og klar beskjed underveis i møtet om hva de synes om den nye Bymiljøpakken på Nord-Jæren. Utenfor hadde de rigget seg til med høyttalere som gjorde at de kunne følge med på hva som ble sagt under møtet. Foto: Frode Olsen

Det sekundære forslaget fra Stanley Wirak (Ap) ble diskutert og fikk støtte fra de andre ordførerne. Det ble likevel ikke foretatt en stemmerunde, men partene var enige om at teksten legges inn i protokollen.

Slik lyder teksten som kan danne grunnlag for diskusjonene i refohandlingene:

Ved reforhandlingene av byvekstavtalen skal det arbeides frem en revisjon der blant annet følgende tema skal inngå:

Rushtidsavgiften, nivå og konsekvenser. Tak for antall plasseringer i bomringen per måned.
Frist for reforhandlet avtale med staten settes til 31.12.2018.

– Dette er et vedtak som er mer enn ord. Dette vil danne grunnlaget for de videre forhandlingene, og ikke minst så vil det forplikte oss å bli ferdige på denne siden av 2018. I tillegg ga de andre kommunene tilslag for viktigheten av forslaget, sier Wirak.

Rådmann i Sandnes, Bodil Sivertsen, deltok også på møtet i Stavanger.

GEMYTTELIG TONE: Veisjef Terje Moe Gustavsen i samtale med Leif Arne Moi Nilsen og Magnhild Meltveit Kleppa i forkant av møtet. Foto: Frode Olsen

DEMONSTRANTER: Utenfor salen er det møtt fram demonstranter. Politiet viste også ansikt, uten at det var på grunn av at noen form for uro fant sted. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...