– Bomringen vil merkes på lommeboken

BEKYMRET: Lisa Moen frykter det vil merkes godt på lommeboken når de nye bomringene trer i kraft fra 1. oktober. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Lisa Moen og familien er blant mange på Lura som får maks antall bompasseringer i løpet av en måned

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Både sentrum og Lura/Forus-området ringes inne av bomstasjoner når de nye bomringene på Nord-Jæren trer i kraft 1. oktober.

Lisa Moen og familien har allerede solgt unna én av de to bilene familien hadde.

– Vi betaler i dag rett i underkant av 2000 kroner i måneden i bompenger. Min mann er avhengig av bil til sin jobb, selv tar jeg buss til min. I tillegg går våre to barn på fritidsaktiviteter i sentrum. Når de nye bomringene trer i kraft fra og med 1. oktober, kommer vi til å havne på maks antall passeringer i løpet av måneden, noe som kommer til å merkes på lommeboken, sier Moen.

Fritidsaktiviteter

Hun mener beboere som bor innenfor ringen rundt Lura og Forus rammes særlig hardt av den nye bomringen. For mange av aktivitetene familien bedriver, krever at de må forflytte seg fra én bomring til en annen.

– Barnas fritidsaktiviteter varer ofte mer enn en time. Dermed gjør timeregelen at vi da må betale bompenger også for å komme oss hjem når vi skal inn igjen i bomringen rundt Lura/Forus.

Å ta buss er for familien et vanskelig alternativ.

– Det er kort tid mellom arbeidsdagens slutt og barnas fritidsaktiviteter. Om vi skulle tatt buss, hadde vi ikke rukket fram i tide. Det legges opp til at vi skal ta buss, men kollektivtilbudet fungerer ikke bra nok for oss med barn, sier hun oppgitt.

Å ta barna ut av fritidsaktivitetene ønsker hun helst ikke å gjøre.

– Mange sier at ungene ikke kan bedrive visse fritidsaktiviteter på grunn av bomringene. Selv vil jeg helst ikke at bomringene skal ramme mine barn.

Også handlemønsteret spår hun vil endres når den nye bomringen trer i kraft.

– Vi som bor innenfor Lura/Forus-ringen kan kjøre bomfritt til Kvadrat og Ikea. Jeg vil tro mange innenfor ringen vil legge handelen hit i stedet for i sentrum. Jeg er spent på hvordan bomringene vil slå ut for næringslivet, sier hun.

Tror ikke bommene fjernes

De siste ukene har det vært flere demonstrasjoner mot de nye bomringene. Folk har tatt til gatene, sperret trafikken og gitt klart uttrykk for hva de mener.

De siste dagene har også flere politiske partier uttalt at de føler de tok en feil avgjørelse ved å stemme for bymiljøpakken (den gang kalt Bypakke Nord-Jæren) i 2014.

– Tror du bommene kommer til å forsvinne?

– Jeg tror den eneste endringen som kan komme er at de senker prisene på bompasseringer noe. Men deretter tror jeg prisene sakte men sikkert vil stige med årene. Jeg tror mange politikere vil redde seg selv og sitt parti for å beholde posisjoner de har. Jeg tror ikke bomstasjonene blir fjernet.

Hun er imidlertid godt fornøyde med at motstanderne av bomringen de siste ukene har gitt klar beskjed gjennom demonstrasjoner.

– Nå ser politikerne at vi ikke sitter på rumpen og godtar alt, sier Moen, som selv er klar til å delta i neste demonstrasjon.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...