Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Bondeblokade ved Rema-lageret på Lura

BLOKADE: Kjell Andreas Heskestad forteller at det har vært lett å mobilisere andre bønder til dagens aksjon, som blant annet finner sted her ved Rema på Koppholen. – Dette står vi samlet bak, sier han. Foto: Frode M. Gjerald

Fredag morgen tok lokale bønder oppstilling utenfor Remas lager i Koppholen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2017 kl 22:15

LANDBRUK: Andre bønder sørget samtidig for å hindre utkjøring av varer fra Askos lager i Skurvemarka på Ålgård og Coops lager i Nesflåtveien i Stavanger.

– I dag har vi en blokade, blant annet fordi vi vil ha en taburett til å snakke direkte til den norske forbruker, sier nestleder Kjell Andreas Heskestad i Rogaland Bondelag til Sandnesposten litt før klokken 07.00 fredag morgen.

– Ikke moderasjon, men reduksjon

Og meldingen fra bondelaget og dets 6500 medlemmer i Rogaland er klar:

– Vi vil produsere mat over hele landet, men opplever at landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) har gitt oss et tilbud som i stedet for inntektsøkning gir oss en nedgang. Han snakker om moderasjon, men vi opplever reduksjon. Samtidig sier Stortinget i sin ferske landbruksmelding at bøndene skal få et løft, og da blir det feil å oppleve reduksjon i Rogaland, sier Heskestad.

VARSLER NYE AKSJONER: Neste uke setter bøndene kursen for Oslo. Foto: Frode M. Gjerald

Lokale bønder aksjonerte også torsdag i Sandnes. Da valgte bøndene å kjøre samlet fra Hana til rådhuset med seks-sju traktorer for å markere sin misnøye. Ved rådhuset kjørte traktorene flere runder på parkeringsplassen utenfor før de fikk møte varaordfører Pål Morten Borgli (Frp).

Varsler nye markeringer

Aksjonene kommer i kjølvannet av at jordbrukets organisasjoner altså har brutt årets jordbruksforhandlinger. Nå går tilbudet fra regjeringen videre til Stortinget, som skal vedta jordbruksoppgjøret for 2017.

– Nå er det opp til Stortinget om de vil putte på mer penger på det tilbudet Staten har lagt fram. For to uker siden bestemte samme storting den nye landbruksmeldingen som går inn for et løft for landbruket. Vi mener stortingspolitikerne bør følge opp denne, sier Heskestad.

Bøndenes protestaksjon mot landbruksoppgjøret fredag morgen ble avsluttet klokken 09.00. Bondelagets leder Lars Petter Bartnes uttalte til NTB at bøndene hadde oppnådd det de ønsket.

– Vi har fått oppmerksomhet om at norskprodusert mat i butikkene ikke er noen selvfølge, sier han.

Neste uke blir det imidlertid nye markeringer:

– Da reiser vi til Oslo for å gå i tog med bønder fra resten av landet, sier nestleder Kjell Andreas Heskestad i Rogaland Bondelag til Sandnesposten.

INGEN UTKJØRING: Matbutikkene i distriktet får ikke nye forsendelser av mat fredag morgen, men blokaden vil neppe bli særlig merkbar for den gjengse forbruker. Foto: Frode M. Gjerald

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...