Fylkeskommunen og Vegvesenet kaller inn til pressekonferanse: Borgli frykter budsjettsprekk for Bypakke Nord-Jæren

BUDSJETTSPREKK?: Varaordfører Pål Morten Borgli åpnet i 2015 bussveitraseen gjennom Forussletta med daværende fylkesordfører Janne Johnsen og regionvegsjef Helge Eidsnes. Tirsdag har Vegvesenet og fylkeskommunen innkalt til pressekonferanse om Bypakke Nord-Jæren. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Tirsdag kalles pressen inn til en orientering om bompengepakken. Ingen ønsker å kommentere om det dreier seg om budsjettsprekk i Bypakke Nord-Jæren.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2018 kl 16:02

Administrasjonen i Rogaland fylkeskommune og Statens vegvesen innkaller til en pressekonferanse tirsdag. Det melder Aftenbladet mandag.

Men hva som legges fram under pressekonferansen ønsker ingen å kommentere.

Verken fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal eller sekretariatsleder Stine Haave Åsland for Bypakke Nord-Jæren ønsker ikke å kommentere innholdet i pressekonferansen overfor Aftenbladet.

– Styringsgruppen ba i fjor høst om en skikkelig gjennomgang av alle kostnader. I morgen skal fagmiljøet legge fram de vurderingene de har gjort, så vil vi behandle de i styringsgruppen som har nytt møte torsdag, sier sandnesordfører Stanley Wirak til Sandnesposten.

Han sitter selv i styringsgruppen, men ønsker ikke å røpe noe om innholdet i morgendagens pressekonferanse.

– Dreier det seg om budsjettsprekk for Bypakke Nord-Jæren?

– Vi vil ikke si noe mer før etter pressekonferansen i morgen, svarer han.

Varaordfører Pål Morten Borgli (Frp) er selv i Oslo mandag. Han har møtt noen ganger i styringsgruppen, men sier han ikke er kjent med hva som skal legges fram under pressekonferansen i morgen.

– Tror du det kan dreie seg om en kostnadssprekk?

– Det hadde ikke overrasket meg. Det er sånt som skjer hele tiden når en skal ha, skal ha og skal ha. Da blir det dyre og brede løsninger, mens det pøses på med mer og mer bompenger. Dette har vi svart belte i, sier Borgli.

Detaljene for når tirsdagens pressekonferanse avholdes er ikke kjent i skrivende stund.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...