Bruker Youtube til å bli en bedre keeper

LÆREVILLIG: Egil Selvik bruker Youtube til å bli en bedre keeper. Foto: Ole Aarre

I fjor var en 21-åring fra Ganddal Obosligaens beste keeper. For å følge opp den gode sesongen, bruker Egil Selvik 
Youtube aktivt for å lære av de beste.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Større klubber enn Sandnes Ulf er interessert i Egil Selvik, men foreløpig ser det ut til at 21-åringen blir værende i Sandnes. Nylig var han i møte med daglig leder Tom Rune Espedal og trener Bengt Sæternes for å diskutere framtiden.

– Jeg tar det dag for dag. Nå er jeg Sandnes Ulf-spiller, men det kan endre seg i løpet av januar. Men det er godt å være tilbake, sier Selvik.

Trener Bengt Sæternes er også glad for å se Selvik på treningsfeltet igjen.

– Han spiller hos oss denne sesongen, og fortsetter han der han slapp i fjor, så blir det veldig bra, sier Sæternes.

Savner Eskeland

Selvik har kontrakt ut sesongen. Sandnes Ulf har tidligere vært klar på at det er uaktuelt å satse på Selvik som førstekeeper, dersom han er på utgående kontrakt, og ønsker derfor å tilby ham en forlengelse. Selv holder keepertalentet alle muligheter åpne.

– Jeg regner med det blir litt mer samtaler framover, sier Selvik.

– Du har vært klar på at du trenger å være førstekeeper. Får du forsikringer om det her?

– Hvis jeg blir her, så blir det en kamp mellom Saku (Sahlgren) og meg, og Saku er jo en meget solid keeper, svarer Selvik.

Keepertrener Roger Eskeland, har betydd mye for Egil Selviks utvikling som keeper, sluttet nylig da han ikke klarte å komme til enighet om ny kontrakt med Sandnes Ulf. Selvik innrømmer at Eskeland blir et stort savn.

– Det er meget skuffende at klubben og Roger ikke klarte å bli enige. Han har vært en ekstremt god bidragsyter for klubben, og jeg vil nok fortsatt holde kontakten med ham som en mentor, sier Selvik.

Bruker video

I tillegg til å lære av keepertrenere, lærer Selvik mye av å se på Youtube.

– Jeg ser mye treningsvideoer på Youtube, ja. Man kan hente mye fra video og studere hvordan de beste keeperne gjør ting. Det er små detaljer å plukke opp.

– Er det noen spesielle du prøver å lære av?

– Ingen spesielle, men England sitt landslag legger ut mange treningsvideoer, og der er det mye bra.

– Er det noe spesielt du har plukket opp på Youtube, som du føler har gjort deg til en bedre keeper?

– Jeg kommer ikke på noe spesielt, men underbevisstheten kan ta mye, tror Selvik.

Jonsson ute lenge

Sandnes Ulf trener fast hver onsdag i Randaberg Arena, og både Selvik og Saku-Pekka Sahlgren trente for fullt. Sistnevnte trenger å holdes tilbake noen måneder til før han kan være med på de hardeste øktene og i kamp, noe som betyr at han neppe rekker seriestarten.

Ari Mohr Jonsson var blant de som satt på sykkelen i stedet for å spille ball. Han har en lang opptrening foran seg, og det er ikke sikkert om han kommer tilbake for fullt i det hele tatt denne sesongen.

Spillertroppen på 18 er spesielt tynne på midtbanen, og Sæternes innrømmer at han ønsker minst to nye spillere her – samt en offensiv spiller.

René Shaki Joensen fra Færøyene, som var på prøvespill i fjor, blir ikke én av dem. Klubben hans på Island krever overgangssum, noe Sandnes Ulf ikke har midler til.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...