Bruktbutikk blir dobbelt så stor

MER GJENBRUK: Oddbjørg Hauge, Olav Sandvik og Marta Hammersland ved NMS Gjenbruk på Hana Sanz ser fram til nyåpning torsdag denne uken. Foto: Andreas Kydland

NMS Gjenbruk på Hana mer enn dobler butikkstørrelsen. – Nå kan vi ta inn langt mer enn før, sier Oddbjørg Hauge.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2017 kl 21:39

Da ordfører klippet snoren og ønsket velkommen til NMS’ gjenbruksbutikk ved Hana Sanz i 2012, var det i et 240 kvadratmeter stort lokale.

Men pågangen og gjenbruksinteressen i byen har vært så stor at en utvidelse nærmest har vært uungåelig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DUGNAD: Mesteparten av arbeidet med å sette lokalene i stand, gjøres av gjenbruksbutikkens egen dugnadsgjeng. Olav Hauge er en av dem. Foto: Andreas Kydland

Torsdag denen uken kan Oddbjørg Hauge og resten av gjengen ved gjenbruksbutikken åpne dørene 900 kvadratmeter.

– Nå har vi en butikk som vi kan dele opp i tydelige butikkområder. Det blir langt mer oversiktelig og lettere å finne fram for kundene våre, forteller Hauge.

Millionbutikk

Gjenbruksbutikken har overtatt og slått sammen flere av nabolokalene rundt de 390 kvadratmeterne de har holdt hus i til nå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

900 KVADRATMETER: Gjenbruksbutikken får langt større plass en tidligere å boltre seg på. Det gir en langt mer oversiktelig butikk. Foto: Andreas Kydland

I fjor omsatte butikken for rundt 1,3 millioner kroner. Alt ligger til rette for økning, mener Hauge.

– Nå får vi vist fram langt mer av varebeholdningen. Tidligere har vi dessverre måtte si nei til noen som har ønsket å gi oss ting, fordi vi ikke har hatt plass. Folk bør fortsatt ringe på forhånd før de ønsker å gi større ting, sier Hauge.

En egen avdeling for typiske kjøkkenting er på plass. Alt av bøker er nøye sortert og står ryddig framstilt i en biblioteklignende del av butikken. I én av de mange hyllene, står også stearinlys fra Knausen Lysstøperi som smelter om gamle stumper som blir omgjort til nye lys. Møbler, sittegrupper og annet er også ryddig og oversiktelig plassert ut i butikken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BØKER: Alt av bøker er nøye sortert i et eget biblioteklignende område. Foto: Andreas Kydland

Dugnad

Arbeidet med å sette butikklokalene i stand gjøres i hovedsak av gjenbruksbutikken egen dugnadsgjeng som teller mellom 50 og 60 kvinner og menn.

– For mange er det et sosialt høydepunkt å bidra rundt gjenbruken. Vi oppfordrer andre som kan tenke seg å bidra å ta kontakt, sier Hauge.

– I tillegg til selve butikkdriften har vi frivillige som både henter og leverer varer. Nå har vi et rundt 150 kvadratmeter stort lager hvor jeg håper vi kan få på plass et slags verksted hvor vi kan sette i stand møbler som trenger kyndige hender kan bli satt i stand, sier Per Inge Fjelde ved NMS Gjenbruk.

Nyåpningen skjer torsdag klokken 17 denne uken.

STORT UTVALG: Kopper vokser vanligvis ikke på trær. Men ved NMS Gjenbruk på Hana er det gjort et unntak fra den regelen. Foto: Andreas Kydland

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...