Riskadagene: Bryggedans for alle

GOD STEMNING: Latteren satt løst rundt bordene da folk samlet seg til bryggedans. Dette bildet ble tatt cirka 21.30 lørdags kveld. Foto: Frode Olsen

En livlig blanding av folk i alle aldre samlet seg til bryggedans på Riska lørdag kveld.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Bryggedansen på Hommersåk er populær blant absolutt alle over 18 år, og arrangementet er et fristed uavhengig hva man bedriver til daglig. Etter tonene til Jahn Teigens «Optimist», var de to aller første på danseområdet Frp-politikerne i Sandnes, Inger Lise Erga og Jorunn B Kvalbein.

– Vi må jo danse litt swing på denne nydelige kvelden, sier Inger Lise Erga.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NYTER SOMMEREN: Jorunn Kvalbein, Inger Lise Erga, Henny Mauritzen og Arne Myhre i hyggelig lag. Foto: Frode Olsen

De var selvsagt langt fra de eneste som benyttet anledningen til å danse i solnedgangen. Ved 23-tiden strømmet det folk til festivalområdet. Trine Narten er opprinnelig fra Oltedal, men har bodd halve livet på Hommersåk.

– Jeg regner meg som innfødt nå, og dette måtte vi få med oss. Vi er en liten gjeng som er her sammen. Nå skal det danses, sier Trine Narten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLAR FOR FEST: Trine Narten fra Hommersåk kom til bryggedansen i flott blomstrete kjole og med et stort flott smil. Foto: Frode Olsen

Jarle Rognstad fra Lions forteller at bryggedansen er den største inntektskilden for Riskadagene. Arrangementet holdt først til i idrettshallen.

– Det var vel for rundt 15-16 år siden av det ble flyttet ned hit til havnen. Det aller første året mener jeg Riskadagene hadde 12.000 kroner i overskudd, mens det i fjor var på rundt 400.000 kroner. Hele inntekten går rett tilbake til folk som er i akutt behov for hjelp, sier Rognstad.

UNGDOMMENE: Ved 23-tiden kom flere fra den yngre generasjonen for å sette preg på bryggedansen. Foto: Frode Olsen

FRA STAVANGER: Rune Tønnessen kom helt fra Stavanger for å være med på bryggedansen. Det kom frem i samtalen at han er Viking- og Arsenal-supporter på sin hals. Foto: Frode Olsen

OVERSKUDD: Jarle Rognstad forteller at overskuddet til Riskadagene i 2017 var på rundt 400.000 kroner. Bryggedansen er hovedinntekskilden. Foto: Frode Olsen

DANSELØVER: Dette paret våkner trolig opp med gnagsår. De var blant de mest ivrige. Foto: Frode Olsen

KVINNELIG LIONS: Tina Nordbø representerer de unge kvinnene i Lions. Som alle andre hadde hun strålende humør. Foto: Frode Olsen

TWICE: Utsøkt dansemusikk ble servert fra duoen Twice. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...