Buss for tog tærer på tålmodige pendlere

TILPASNING: Pendlere er en tilpasningsdyktig gruppe, sier kontaktperson for pendlerforeningen på Jærbanen, Joakim Grude. Han innrømmer likevel at sommerstengingene begynner å tære på. Foto: Ole Kristian Larsen, Dalane Tidende

Pendlerforeningen tar årets sommerstenging med ro, men håper det snart er slutt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Joakim Grude er kontaktperson for pendlerforeningen på Jærbanen. Han er opprinnelig fra Sandnes, men bor i Egersund, og pendler daglig til Gausel og Forus. Han har en relativt pragmatisk holdning til stengingen, men innrømmer at det begynner å tære på.

– Det er litt heft, men en får prøve å leve med det. Det er kanskje en nødvendighet for å få oppgradert linjen. Det skaper ulemper uansett, men nå er det lagt til den perioden da det har minst påvirkning for de fleste, sier Grude.

Grudes inntrykk er at det er signalanlegget som nå haster mest å få på plass.

– Jeg har forstått at det er et lappverk lenger sør. Vi har fått informasjon om at kjøreledning og master stort sett er tatt, men ikke signalanlegget. Det begynner å framstå som akillesen på strekningen, sier Grude.

Han forteller at det hender at noen kommer med en utblåsning på facebook, men at pendlerne stort sett er tålmodige.

– Pendlerne er en gruppe som tåler en støyt, og vet å tilpasse seg. En pendler er litt seig. Lar du deg hisse opp eller bli oppgitt over driftsforstyrrelser blir du sliten. Det vil bare gå ut over deg selv, og da overlever du ikke som pendler, sier Grude.

Han legger likevel ikke skjul på at begeret nærmer seg fullt.

– Det har vært buss for tog i mange år nå. Det hadde vært greit om vi fikk beskjed om at dette var siste året. Det begynner å tære på, sier han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...