Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Bussene får stadig flere passasjerer

VEKST: Kolumbus opplevde passasjervekst i løpet av fjoråret. Foto: Andreas Kydland, arkiv

Ferske tall fra Kolumbus viser passasjervekst på Nord-Jæren.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2019 kl 17:25

KOLLEKTIVTRANSPORT: Tallene for fjoråret er offentliggjort, og de viser at 1,3 millioner flere rogalendinger tok buss sammenlignet med 2017.

– Vi er trygge på fortsatt passasjervekst i 2019, sier Kolumbus-direktør Odd Aksland i en pressemelding.

Størst er veksten på Nord-Jæren, som også er sonen Sandnes kommune ligger i. Antallet bussreisende økte fra 18.332.118 til 19.672.378, en vekst på 7,3 prosent.

– Det er klart at veksten økte noen ekstra hakk i oktober, da rushtidsavgiften ble innført, men det er gledelig at veksten var jevn også før oktober, sier Aksland i pressemeldingen.

Rute nummer 2 mellom Sandnes og Tananger ligger på topp med nesten 2,8 millioner passasjerer i 2018. Bak der ligger rute 3 mellom Viste Hageby og Forus med sine 2,4 millioner passasjerer.

– Både rute 2 og 3 går der bussveien vil gå, samt rute 42. Rute 42, mellom Sandnes, Sola og Jåsund, er den åttende mest brukte ruten i 2018, med 827.025 passasjerer gjennom året. Bussveien vil gi et bedre kollektivtilbud til de aksene hvor vi har flest reisende i dag, Aksland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...