Utvider med 250 kvadrat: Butikken på Maxi ble for liten

UTVIDER: Butikksjef AnnElin Bjørknes hos Clas Ohlson på Maxi Sandnes har hatt en flying start. Etter et knapt år har pågangen vært så stor at butikken nå vil flytte inn i nye større lokaler når utvidelsene av senteret er klar i 2018. Foto: Trond Eirik Olsen

Etter knapt ett års drift har Clas Ohlson på Maxi Sandnes for lengst vokst ut av sine lokaler. Nå satser de stort og utvider både butikk og lager.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

NÆRING: – Vi hadde forventet oss at pågangen stabiliserte seg noe etter at åpningen og det største rushet stilnet av, men kundene har fortsatt strømmet til. Det er ingen overdrivelse å si at det første året har vært som et eneste stort eventyr, ting har gått over all forventning, sier butikksjef AnnElin Bjørknes og fortsetter;

– Det er allerede blitt lenge siden vi trengte større lokaler. 900 kvadratmeter blir for lite i forhold til de logistikkmessige utfordringene vi har i dag. Nå vil vi utvide både butikk og lager, og ser fram til å få nye lokaler når den nye delen av Maxi står ferdig.

«Maskinen» i Sandnes

Bjørknes går allerede under tilnavnet «maskinen» i Clas Ohlson-konsernet. Den gode utviklingen av butikken har ikke gått ubemerket hen og den ferske butikksjefen innrømmer at hun selv også er overrasket.

– Selv om vi har butikk på Kvadrat viser det seg at kundegrunnlaget i Sandnes er stort. En del av forklaringen ligger nok også i at vi har dradd fordeler av å komme inn i et senter som trekker mye folk. Vi er ikke den største butikken i kjeden, men tallene er likevel svært gode om man tar størrelsen i betraktning, sier hun.

Bjørknes fikk jobben som butikksjef i hard konkurranse med over 200 søkere og hun innrømmer at det første året har vært hektisk.
– Med den tilstrømmingen vi har hatt har det vært travle dager med en bratt læringskurve, men samtidig er det gøy å være med når kurvene bare peker oppover, sier hun.

Utvidelse

Senterleder Magnhild Egeland ved Maxi Sandnes er storfornøyd med at senteret har muligheten til å gi Clas Ohlson større plass. Arbeidet med utvidelse av senteret på 3200 kvadrat på baksiden er godt i gang, og det er i første etasje her at Clas Ohlson nå skal få i alt 1150 kvadratmeter å boltre seg på.

– Vi har jobbet hardt for å få Clas Ohlson inn i senteret og for oss har butikken også blitt det trekkplasteret vi håpet på, sier hun.

Gode tall

Egeland kan også glede seg over gode tall. Maxi Sandnes, som i fjor hadde all time high i forhold til omsetning, kan også vise til omsetningsvekst så langt i år. Den samlede omsetningen i fjor lå 508 millioner kroner og dette var en oppgang på 6,4 prosent fra 2015.

– Så langt i år har veksten vært på 4,5 prosent. Dette er sammenlignbare tall og utviklingen viser at vi har satset rett i forhold til å få inn den rette butikkmixen, sier hun og lover at flere butikker vil komme på plass. Det nye bygget er planlagt ferdig i 2018.

– Det jobbes nå med to aktører som skal inn der Clas Ohlson ligger nå. I tillegg jobber vi med en ny, større aktør som skal inn i den nye delen av senteret, der det allerede er tegnet kontrakt med et tannlegekontor og et treningssenter. I tillegg vil det bli en del omrokkeringer på de butikkene som allerede er i senteret, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...