Sandnesposten A/S

Sandnesposten

Tour des Fjords: Bydelene ruster seg for folkefest

FEST: Det blir mye folk langs løypene når Tour des Fjords, raser gjennom Sandnes på lørdag. Flere bydeler har planlagt folkefest i forbindelse med løpet. Foto: Frode Olsen

Både på Høle, Ganddal og Riska er man klar til folkefest når fjerde etappe av Tour des Fjords lørdag raser gjennom bydelene.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2017 kl 20:16

TOUR DES FJORDS: – Vi markerte oss godt i fjor og fikk markedsført Høle på en fantastisk måte til hele landet. Årets markering skal bli minst like god. Vi har mobilisert mange og skal bli synlige langs løypen. Så får vi bare håpe at TV-kameraene snapper oss opp, sier butikkleder Gaute Fjogstad ved Coop Høle.

Høle på kartet

Sammen med bydelens iderettslag er det Høle Handelslagsvenner som står bak planleggingen av årets Høle-markering når Tour des Fjords raser gjennom Sandnes på lørdag.

– Jeg regner med at det blir mye folk. I tillegg til lokalbefolkningen vil nok mange hyttefolk også være å se langs løypen. Vi kommer også til å ha storskjerm slik at publikum kan følge med på løpet og se syklistene når de nærmer seg, sier Fjogstad og fortsetter:

– Det blir arrangert Høgsfjordturnering i fotball før vi gjør oss klare til å motta Tour des Fjords syklistene og klokken 15.00 planlegger vi straftesparkkonkurranse. Vi er heller ikke ferdig etter løpet, på kvelden blir det dans.

Veteranbiltreff

Også i Ganddal og Riska bydeler er det planlagt folkefest i forbindelse med lørdagens ritt.

På Ganddal vil Ganddal IL Håndball stå for grilling og aktiviteter. I tillegg vil Lions Sandnes lage til det lokalkjente palleløpet ved Stokkelandsvannet.

På Riska er det idrettslaget som står for folkefesten langs løypen. De lover grilling, musikk og god stemning. I tillegg til dette vil det også arrangert veteranbiltreff i bydelen. Det betyr at det blir mulighet å få glimt av biler som ikke lenger er så vanlig å se langs veiene.

Storskjerm

Sandnes Tomteselskap er med på å sponse løpet og det er også de som har invitert bydelene til å lage stemning langs løypen. Løpet er en flott anledning til å vise fram byen via TV-skjermen, og daglig leder Torgeir Ravndal i Sandnes Tomteselskap håper på mye folk og god stemning.

– Når syklistene nærmer seg mål skal de opp avslutningsbakken i Åsveien. Her planlegges storskjerm slik at publikum skal kunne følge med på løpet. Utfordringene med bakken mot slutten av rittet vil gi et ekstra spenningsmoment som publikum må ha med seg. Dette vil være et samlingspunkt for mange tilskuere i Sandnes, sier han.

Fjerde etappe av Tour des Fjords starter i Stavnger sentrum og avsluttes i Sandnes. Imellom ligger en sløyfe på 162 kilometer, som tar syklistene først til Randaberg, sprinten på Tananger, Solastranden. Ølberg, bakkespurten på Fjermestad, forbi Kongeparken til dagens andre sprint på Ålgård og opp Seldalbakken. Deretter sykles det til Høle og over kuppert terreng via Bergsagel og Hommersåk til målstedet i Sandnes sentrum.

Løpet starter i Stavanger klokken 14.00 og første passering i Sandnes blir rundt 17.20. Forventet målgang blir rundt klokken 18.00.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...