Byens nye kulturhussjef vil tenke nytt med de ansatte

NY KULTURHUSSJEF: Elisabeth Dahl startet denne uken i sin nye stilling som kulturhussjef. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Mandag hadde Elisabeth Dahl sin første arbeidsdag som kulturhussjef. Hun har allerede gjort seg opp noen tanker om framtiden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Jeg har gjort meg opp noen tanker om hvordan veien kan gås videre. Jeg kommer utenfra og ser alt med nye øyne. De som jobber her ser gjerne ting på en annen måte, så derfor ønsker jeg i første omgang å tenke sammen med de ansatte og andre som har meninger om hva som trengs for å få et best mulig kulturtilbud, sier Elisabeth Dahl.

I går startet hun i sin nye jobb som kulturhussjef etter at Anders Netland reiste tilbake til nordfylket for å bli kultursjef i Tysvær.

Dahl, som kommer fra stillingen som daglig leder av Filmkraft Rogaland AS, har allerede rukket å gjøre seg litt kjent med kulturhuset, Kinokino og sine nye kollegaer. Hun har gledet seg i flere måneder til å ta fatt på stillingen. Men særlig de siste dagene har hun, ifølge seg selv, ikke sovnet like lett.

– Jeg har ligget litt over madrassen, ja. Det må jeg innrømme, sier hun.

100-ugå

Store deler av Dahls første arbeidsdag gikk med på å få alt opp og gå på PC-skjermen, spise lunsj med kollegaene, samt noe møtevirksomhet.

– Så starter 100-ugå i dag, så det spørs om jeg kommer til å spise hjemme denne uken, sier hun og ler.

Samtidig peker hun på nettopp 100-ugå som et stjerneeksempel på hvor bra ting kan gjøres når mange står sammen. Dahl mener byens kulturaktører har alle muligheter til å videreutvikle og styrke Sandnes som kulturby.

– Kulturaktørerne i Sandnes har et sterkt miljø. Det er mye som skjer og mange svært dyktige mennesker. Jeg føler også politikerne ser verdien av et godt kulturtilbud i Sandnes, sier hun.

Tror på Sandnes

– Siden kulturhuset i Sandnes kom til, har det kommet mange nye kulturtilbud som konkurrerer om publikum, deriblant konserthuset i Stavanger. Frykter du publikumslekkasje til Stavanger?

– Konserthuset i Stavanger er et mye nyere bygg enn kulturhuset. Vi har noe teknisk utstyr som burde vært oppgradert, men jeg mener kulturlivet i Sandnes uansett bør kunne lokke folk fra for eksempel Stavanger til Sandnes, sier hun.

Den første tiden skal byens nye kulturhussjef blant annet bruke på finne ut på hvilke områder det går an å tenke annerledes enn i dag.

– Jeg skal stille de litt dumme spørsmålene. Kulturhuset er en viktig samfunnsbygger. Vi skal gi folk noe å snakke om, sier den nye kulturhussjefen.

Dahl har bred og lang erfaring innenfor kunst og kultur. Hun har studert musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo med trombone som hovedinstrument og har tilleggsutdannelse fra Høgskolen i Telemark og Universitetet i Agder/Folkeuniversitetet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...