Bygget 20 leiligheter på egen tomt

NYE LEILIGHETER: Prosjektansvarlig i Jærentreprenør, Rune Skår Aase og utbygger Anders Lunde foran de nye leilighetene i Åsedalen. Foto: Jørn Holmen

– Det er et svært prosjekt å hive seg ut i, sier Anders Lunde som sammen med familien har bygget 20 leiligheter på egen tomt uten profesjonell utbygger i ryggen.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sammen med sine foreldre, samt søskenbarnet og hans foreldre har Anders Lunde bygget 20 leiligheter på egen tomt i Åsedalen, uten hjelp fra profesjonelle utbyggere.

– De fleste leilighetene ble solgt før vi begynte å bygge, sier Anders Lunde.

Nå er det syv ledige leiligheter, som legges ut for salg til høsten. Ved å selv styre prosjektet og klare seg uten et utbyggerfirma har de hatt en viss risiko, men det har de vært bevisst på.

Risiko

– Vi måtte selge flere av leilighetene før vi kunne begynne å bygge, det holdt risikoen nede. Vi har privatstyrt prosjektet og det har vi spart på, men prosjektering og forarbeid var en stor kostnad. Det var penger vi risikerte å ikke få igjen, sier Lunde.

De fikk ordnet lån i Sandnes Sparebank og engasjerte Jærentrepenør til byggearbeidet.

Når du selv gjør det som er mulig og tar mye av risikoen, kan du også hente mer av fortjenesten, mener han.

– Vi får tatt ut en fin gevinst, men dette har jo tatt fem år og vi har hatt en viss risiko, sier Lunde.

Familieprosjekt

Anders Lunde og faren eide et hus som ligger bak der leilighetene nå står. For fem år siden kjøpte de to gamle hus som lå ved siden av. Allerede da var tanken å bygge leiligheter.

Å drive prosjektet med familien har ikke vært et problem, ifølge Lunde.

– Det har gått veldig fint og vært veldig kjekt. Det er meg og søskenbarnet mitt som har holdt mest i prosjektet, sier han.

Originalt tenkte de å bygge rekkehus eller en enkel lavere blokk, men etter å ha hørt med en arkitekt bestemte de seg for en todelt blokk med åpent område mellom.

– Vi ville at det skulle være et prosjekt vi kunne være stolte av og noe som ville løfte området, sier Lunde.

I boks

– Det føltes veldig fint nå, det er skikkelig godt at det er i boks. Det er kjempefint både på utsiden og innsiden av de nye leilighetene.
Noen av leilighetene er små og mer tilpasset yngre kjøpere mens andre er større, blant annet toppleilighetene, og tiltrekker seg eldre kjøpere.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...