– Bygningen er utstyrt med alarm

TOM: Det gamle bankbygget har stått tomt i sju-åtte år. Torbjørn Sterri sier kommunen ikke har faste rutiner eller vakthold, men at de få bygningene som står tomme, blir sjekket med ulikt mellomrom. Foto: Sandnesposten

Bygningen i Langgata 72 er utstyrt med alarm. Det bekrefter daglig leder i Sandnes eiendomsselskap, Torbjørn Sterri.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2019 kl 11:10

Det er Sandnes kommune som eier det ærverdige, men slitte gamle bankbygget i Langgata hvor en død person ble funnet torsdag ettermiddag. Daglig leder i eiendomsselskapet ønsker ikke å si så mye mer rundt omstendighetene enn at bygningen er utstyrt med alarm.

– Vi har ikke mange bygninger som står tomme i kommunen. Enten står bygninger tomme i påvente av endringer eller i forbindelse med renovering. Enkelte ganger også i forbindelse med at de skal selges. De fleste av våre bygninger er i bruk, sier Torbjørn Sterri.

Han sier at kommunen ikke har standardrutiner når det kommer til ettersyn av tomme bygninger, og at den videre etterforskning i saken vil bestemme om praksisen bør vurderes.

– Vi får som oftest varsler dersom ruter knuses eller annet type hærverk blir utført. Da reagerer vi raskt for å sikre bygningene slik at ingen skal kunne ta seg inn. Utover det blir bygningene sjekket med ulike mellomrom, men vi har så langt ikke hatt vakthold eller faste kontrollrutiner på de få bygningene som står tomme, sier han.

– Synes du det er urovekkende at en person har ligget død over lengre tid i en av kommunens bygninger i lang tid uten at dere oppdaget det?

– Jeg tror det beste er at politiet nå får gjøre sin etterforskning i saken. Så får utfallet bestemme litt videre vei. Vår medfølelse og kondolanse går til pårørende, sier Sterri.

Personen ble funnet i Langgata 72. Sandnes kommune har planer om å opprette en helsestasjon på denne adressen, og det var i forbindelse med renoveringen at arbeidere fant den døde. Politiet har fredag ettermiddag ikke gått ut med navn eller kjønn på avdøde.

– Personen ble funnet med noen ID-papirer. Obduksjonen fredag vil trolig avdekke om personen samsvarer med ID-papirene. Hvis det er samme person, kan jeg bekrefte at vedkommende står på listen over savnede personer i vårt distrikt. Avdøde bære preg av å ha vært død lenge, inntil flere år. Pårørende er varslet, sier Lone Wickstrøm i politiet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...