Byr på en meget personlig restaurantopplevelse

HJEMMERESTAURANT: Ingeborg Anzjøn driver sin helt egen hjemmerestaurant. Foto: Marius Wiig Holmen

Midt i Sandnes 
sentrum holder 
Ingeborg Anzjøn (53) til med sin hjemme-
restaurant Fira. Her kan du bestille take-away, reservere besøk eller delta på 
temakvelder.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Hva går konseptet «hjemmerestaurant», ut på?
– Det er enkelt å greit at jeg serverer mat til ulike folk, hjemme i min egen stue. Ettersom jeg bor i restauranten så fungerer ikke «drop-in», så folk bestiller måltid på forhånd. Dette gjør at det blir en mye mer tilpasset opplevelse, og for eksempel ting som å ikke vite hva de får servert er et populært alternativ hos meg. Det blir mer som et personlig besøk, og kan føles litt som om du er hjemme, uten å måtte rydde selv.

– Skjer det andre ting her og?
– Ja, foruten de vanlig forhåndsbestilte besøkene har jeg også det som går under navnet «Afternoon tea med kulturelt innslag», der det avholdes alt fra forfatterbesøk til fremvisning fra operasangere. Navn som Tore Renberg, Svein Tang Wa og OperaVolume kommer på besøk og har en slags temakveld med de andre besøkende. Dette er noe jeg ønsker å gjøre nærmest fast, og til høsten kommer for eksempel Janne S. Drangsholt.

– Er du altså interessert i litteratur?
– Ja definitivt, synes det er veldig stas med innslagene, både litteratur og musikk. Spesielt kjekt er det når det blir litt intimt og personlig, og kan jo for så vidt kalle det en original opplevelse å ha operasangere i stuen sin.

– Hvordan påvirker sommeren besøkene hit?
– Det har vært ganske spennende, men I starten av sommeren ble nesten kapasiteten eksplodert, fordi mange ønsket å holde ulike sommeravslutninger på Fira. Dette var uforventet ettersom det ikke var situasjonen i fjor, og jeg vil si at dette er den beste måneden så langt. I juli roer det sikkert ned, men jeg har et ønske om at det skal komme turister hit.

– Hvordan fungerer sommerferie for en som driver en hjemmevirksomhet?
– Som vanlig, jeg har allerede vært to uker på sykkelferie i England, noe jeg synes var helt fantastisk. Ellers er det småturer, men i år er det også fullt mulig å nyte det flotte været her hjemme i Sandnes.

– Er det noe du synes er fint med Sandnes, ettersom du driver en sentrumsnær restaurant?
– Absolutt, jeg bor jo nær sentrum og er veldig glad i det. Jeg er også veldig rørt over måten jeg har blitt mottatt av Sandnes sentrum på, det veldig mange patrioter som er opptatt av at det skal skje ting i Sandnes, og de gir meg god støtte.

– Har du et favorittsted utenom sentrum?
– Da sier jeg Sandvedparken uten å nøle, veldig flott til å gå turer eller ha aktiviteter i. Det er rart at noen folk som bor her aldri har vært der engang.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...