Carmen på Sola – snart er Tosca i Sandnes

NYDELIG: Den sørafrikansk-portugisiske sopranen Filipa van Eck var på Sola som «Carmen». Foto: Frode Olsen

Sola kulturhus viste fredag kveld det som var en strålende kammerversjon av «Carmen». Operabyen Sandnes kan glede seg over at «Tosca» snart kommer på besøk.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2018 kl 20:49

OPERABYEN SANDNES: Det var en dampende sensuell kammerversjon av Carmen som ble spilt i Sola kulturhus fredag. Den kjente musikken ble slukt av en nesten fullsatt sal. Det var Bergen Nasjonale Opera som gjestet kulturhuset.

(Artikkelen fortsetter under video)

La Fleur (blomsterarien) fra Carmen fremføres i Sola kulturhus.

På scenen hadde de invitert med seg sjuendeklassinger fra Storevarden skole. De bidro til en minnerik aften, inkludert knallsterke solister.

– Vi var kjempefornøgde med å opptre på Sola, og ble så godt tatt imot av alle på kulturhuset. Publikum virket også veldig engasjerte. Skoleelevene var kjempedyktige og vi tror og håper at dette var en minneverdig fremvisning for dem å ta del i, sier sopran Elisabeth Gimmestad til Sandnesposten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYDE: Elisabeth Gimmestad (t.h) og de andre solistene, storkoste seg i Sola kulturhus. Foto: Frode Olsen

Den tredje og femte november setter kulturhuset i Sandnes opp en full operaoppsetning. Da er det duket for en annen sterk personlighet. Tosca ankommer med sin prakt, og mennenes dramatiske kamp for å vinne hennes hjerte, inneholder dramatikk, sjalusi og ikke minst vakker musikk.

Komponist Giacomo Puccini skrev operaen Tosca i 1899, men la historien til 1700-tallets Roma, hvor Napoleon Bonaparte styrte med knallhard hånd. Handlingen foregår i løpet av ett dramatisk døgn. Puccini er kjent for sin melodiøse musikk og vakre arier.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TOREADOR: Tyrefekteren Escamillo fremsører sin arie sammen med skoleelvene fra Sola. I starten på november kan folk nyte Puccini og musikken hans fra Tosca. Foto: Frode Olsen

De som sikrer seg billett vil kunne glede seg over de kjente tenorariene som «Tårnarien» (E lucevan le stelle) og «Recondita Armonia».

Disse artistene kommer til Sandnes:

 • Floria Tosca - Nina Gravrok
 • Mario Cavaradossi - Christian Juslin
 • Baron Scarpia - Kosma Ranuer
 • Cesare Angelotti - Trond Gudevold
 • Spoletta/Sciarrone - Kristian Krokslett
 • Kirketjener - Jørgen Backer
 • Gjetergutt - Tobias Vigrestad Mellemstrand
 • Fangevokter - Trond Gudevold
 • Soldater, politimenn, damer, byfolk, korgutter
 • Dirigent - Peter Szilvay
 • Regissør - Ingrid Forthun
 • Koreograf/regi ass - Kari Anne Vadstensvik Bjerkestrand
 • Scenograf - Dagny Drage Kleiva
 • Kostymedesign - Anette Werenskiold
 • Lysdesign - Joakim Foldøy
 • Kormester - Ursa Lah

Musikken framføres av Stavanger Symfoniorkester (SSO).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...