Russetreff gir fullbookede hoteller: Celine og Martine bestilte overnatting allerede i fjor

IKKE RÅFLOTT: Russejentene Celine Systad (t.venstre) og Martine Andalsvik tok fly fra Bergen og har Quality Hotel Residence som base under helgas landstreff i Kongeparken. Begge tror det er vel verdt pengene og at de ikke flotter seg for mye. Foto: Trond Eirik Olsen

De to russejentene Celine Systad og Martine Andalsvik fra Bergen var tidlig ute og sikret seg overnatting i Sandnes i forbindelse med helgas landstreff i Kongeparken.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2017 kl 09:35

HOTELL: – Vi regnet med at det kom til å bli fullt så vi var tidlig ute og bestilte overnatting allerede i fjor sommer. Hotellet her fikk vi anbefalt fra andre og vi føler prisen på overnatting samt det å ta fly til og fra Bergen er vel verdt pengene, sier Systad.
Kø i resepsjonen

Fredag formiddag satt de to russejentene på Quality Hotel Residence og ventet på medelever fra Tertnes Videregående skole og Bergen Private Gymnas som skulle komme litt senere ut på dagen. I resepsjonen var det allerede tidlig på formiddagen kø av russ som skulle sjekke inn.

De to russejentene var begge spente på helgen som ventet.

– Treffet i Kongeparken er et høydepunkt i russefeiringen som vi ikke vil gå glipp av. Vi gleder oss stort, sier Andalsvik.

– Ikke råflott

Jentene forteller at de har betalt 1500 kroner per person for helgens overnatting. I tillegg kommer utgifter til fly.

– Er ikke dette litt råflott?

– Nei, flybilletten kostet ikke all verden og vi har heller ikke utgifter til russebil, så slik sett kommer vi godt ut av det. Dette er også noe vi har spart opp til over tid, sier Andalsvik.

– Fordelen med å bo på hotell er at vi kan hvile ut mellom slagene og i tillegg få i oss en god frokost før vi fortsetter feiringen. Transport til og fra har vi ikke tenkt så mye på ennå, men jeg regner med at det går i orden, sier Systad.

Så mye av Sandnes har ikke de to jentene fått sett ennå, men de regner med at det blir tid til en liten tur i byen før det braker løs i Kongeparken.

Helt fullt

Administrerende direktør Lars Roalkvam ved Quality Hotel Residence bekrefter at hotellet, som har i alt 166 rom, har fullt belegg hele helgen. Det samme har Quality Hotel Pond på Lura. Her er alle 184 rom booket.

– Skal man ha overnatting hos oss nå blir det vanskelig. Vi får alltid noen avbestillinger og slik sett kan man være heldig, men det å få hotellrom i regionen nå uten å ha bestilt kan bli svært vanskelig, sier han og fortsetter:

– Det har strømmet på med bestillinger og mange har vært tidlig ute.

– Hvor viktig er russetreffet for hotellnæringen?

– Det er svært viktig både for hotellnæringen i regionen og annen virksomhet. Både hva angår fly og taxi bidrar tilstrømmingen av russ til økt verdiskapning. 10.000 tilreisende russ legger igjen mye penger. Jeg tør ikke si det eksakte tallet, men vi snakker om flere millioner kroner om man ser hele regionen under ett, sier Roalkvam.

Han viser også til at andre arrangement som Nordsjørittet og Blinkfestivalen også merkes godt i forhold til økt belegg for hotellene.
Roalkvam forteller at Quality Hotel Residence utelukkende har god erfaringer med russen.

– Jeg har aldri tidligere opplevd noen negative episoder. Russen bruker stort sett hotellet til å sove ut. De oppfører seg fint og det har ikke vært noen klager, sier han.

– Bra for næringen

Marked og kommunikasjonsansvarlig Gaute Aadnesen i Kronengruppen forteller at det er fullt belegg i helgen både på Gamlaværket og Hotel Sverre.

– Jeg har også fått opplyst at det er 95 prosent belegg på Thon Hotel Sandnes, så det er ytterst få ledige rom å oppdrive. Kongepark-helgen er en fast slager som gir godt belegg. Dette er bra for næringen i en tid der det har vært tøft. Russen oppfører seg også bra så det er lite problemer, sier han.

Aadnesen forteller samtidig at hotellene i Kronengruppen merker forbedringer i markedet. Han tror på en god sommersesong i år.

– Både Gamlaværket og Hotell Sverre opplever oppgang. Vi har jobbet sterkt inn mot markedsføring internasjonalt for å få flere til å velge Sandnes som overnattingsplass til ulike opplevelser i regionen. Byen er jo perfekt i forhold til turer til Preikestolen, Kjerag og Lysefjorden, sier han og fortsetter:

– Vi satser også på å være der når det er større prosjekter på gang i regionen. Selv om oljenæringen ikke går som før er det oppgang i andre bransjer og vi satser sterkt på å ha et godt tilbud.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...