Country-kongen av Austrått vender heim

COUNTRY: Bjørn Wikøren fra Austrått har countrymusikken som levebrød. Foto: Privat

Country-musikaren Bjørn Wikøren (44) lever av musikken. For første gang på fleire år skal kvindølen nå spela konsert i den adopterte heimbyen sin ved Gandsfjorden.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.01.2017 kl 14:36

COUNTRY: Kvindølen Bjørn Wikøren, busett på Austrått, har travle dagar. Det er tre år sidan sist han hadde konsert i Sandnes, og han ser fram til å halda konsert i byen han bur i.

– Laurdag speler eg med det vanlege bandet mitt på Sandnes Brygge, med min musikk. Det gler eg meg til, det er jo her eg bur, seier Wikøren.

Danmark

Wikøren var ein gong ein lovande alpinist, men eit dårleg kne sette ein stoppar for den karriera. Skia blei bytta ut med gitaren, og det ser ut til å ha vore eit godt val.

Artisten er stadig på reis i inn- og utland med konsertar, både som solist og med bandet sitt. Han har også spelt inn delar av ein musikkvideo i legendariske Sun Studio i Memphis.

– Det blir ein del spelejobbar rundt i Noreg, både åleine og med band. Eg er òg ganske mykje i Danmark og på større festivalar, seier Wikøren.

Då han var på turne i Danmark etter at han slapp ut det fyrste albumet for nokre år sidan opplevde han at publikum kunne heile teksten på ein av songane hans.

– Eg har nesten selt like mange album i Danmark som i Norge. Eg får telefonar frå folk som Nederland, Belgia, Sverige og Norge som etterlyser musikken min. Det er veldig kjekt, fortel han.

Sel godt

Han blir spelt på mange radiokanalar i inn- og utland, og har selt fleire tusen album. I alt har Wikøren har gitt ut to album, det siste for to år sidan. Det blei spelt inn i Nashville. Begge albuma hans har fått gode kritikkar. Han har også spelt på scenar i USA og England.

Songen «Blueberry winter, blackberry wine» fra Wikøren frå det fyrste albumet er å finna som lydspor til filmen «Inn i mørket» frå 2012 med blant anna Thorbjørn Harr, Kåre Conradi og Laila Goddy på rollelista.

TV

– Eg har også hatt TV-opptreden på DK4 i Danmark. Det var eit bingoprogram, så i utgangspunktet hadde eg ikkje lyst, ler han.

Men med enorme sjåartal var det verd det.

– Det er veldig bra å kunne leva av dette, seier han.

Det blir ein travel vinter med konsertar i Norge. Seinsommar og haust blir det konsertar i Sverige og Danmark.

Musikaren har også vore innom bluegrass, men på laurdag og framover blir det country. Bandet han har med seg består av Leiv Arve Lagestrand på trommer, Helge Nordbrønd på bass, Torstein Obrestad på piano og Thor Kristian Klepp på gitar.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...