Sandnesposten A/S

Sandnesposten

D-dag for «Nye Sandnes»

Flertallet i Forsand nekter å gi opp

BYDEL I STAVANGER: Ole Tom Guse (Krf) er sterk motstander i at Forsand skal «tvinges» sammen med Sandnes. Ordlyden i innstillingen fra kommunalkomiteen torsdag vil avgjøre hvor vidt han sammen med kolleger iverksetter plan B. Varaordfører i Sandnes, På Morten Borgli (Frp), maner på sin side til forsoning og framtidig samarbeid til det beste for kommunens innbyggere. Foto: Frode Olsen

Torsdag avgjør kommunal- og forvaltningskomiteen på stortinget langt på vei om sammenslåing av Sandnes og Forsand skal skje som tidligere bestemt. Ordlyden i innstillingen vil avgjøre hvor vidt motstanderne i Forsand iverksetter plan B.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Innstillingen som torsdag skal fattes fra kommunal- og forvaltningskomiteen følges nøye med på av politikerne både i Sandnes og Forsand. Det er kjent at det som en gang var et flertall i Forsand for sammenslåing, i løpet av prosessen er blitt til et mindretall.

Forsand kommunestyre ser av den grunn på Stortingsvedtaket av 8. juni 2017 gjeldende sammenslåingen mellom kommunene Forsand og Sandnes i Rogaland som en tvangssammenslåing, noe regjeringen har uttalt et sterkt ønske om å unngå i forbindelse med gjennomføringen av den nye kommunereformen.

Har en plan B

Motstanderkrefter, og etter at det ble kjent at Forsand nå har et flertall mot sammenslåing, har ført til at saken skal opp til ny vurdering i kommunalkomiteen. Ole Tom Guse (Krf) fra Forsand, sier at ordlyden i innstillingen og senere vedtak vil avgjøre hvor vidt Forsand-motstanderne iverksetter det Guse kaller for en plan B.

– Dersom regjeringen med rene ord for pengene slår Forsand sammen med Sandnes under tvang, så er løpet langt på vei kjørt. Det blir spennende å lese innstillingen, og ikke minst mindretalls- og flertallskommentarene. Ordlyden i innstillingen vil avgjøre om vi iverksetter plan B, uten at jeg ønsker å kommentere hva det innebærer på nåværende øyeblikk, sier Guse til Sandnesposten.

Dersom regjeringen ender opp med det Forsand ser på som en tvangssammenslåing, er Ole Tom Guse beredt på å arbeide videre, men varsler lunkent farvann. Han legger ikke skjul på manglende motivasjon kan være et moment blant flere Forsand-politikere.

– Som politikere er vi vant til å forholde oss til og arbeide etter gitte vedtak. Lysten til eventuelt å jobbe med detaljene i sammenslåingen kommer derimot ikke til å være stor, sier Guse.

Han påpeker at det allerede er lagt inn ønske fra noen innbyggere i Forsand om justering av kommunegrensene inn mot Strand.

– Dette er en sak som allerede vil komme opp til diskusjon kommende vår, sier han.

Borgli forventer lojalitet

Varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli (Frp), er på sin side sikker på at sammenslåingen vil finne sted som tidligere bestemt. Han forstår lite av hva innholdet i en plan B fra Forsand eventuelt skal inneholde.

– Jeg klarer ikke se hva en plan B skal utgjøre. Det som er sikkert er at motstanderne i Forsand ikke har tenkt å gi seg. Indikasjoner sier uansett et solid flertall for sammenslåing i kommunalkomiteen. Høyre, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet er tydelige. Venstre vil trolig også støtte innstillingen. Det vil være oppsiktsvekkende og et mageplask for de store partiene om så ikke skulle skje, sier Borgli.

Varaordføreren sier han forventer en positiv prosess og fruktbart samarbeid med Forsand-politikerne i fremtiden.

– Ingen er tjent med å skulle være til hinder for hverandre etter at sammenslåingen er et faktum. Det vil alltid være litt ulike oppfatninger blant politikere og i opinionen. Mitt inntrykk er at folk flest ser fram til den nye kommunestrukturen trer i kraft. Framover vil det være opp til oss politikere å strukturere oss til det beste for den nye kommunen og alle innbyggerne, sier Borgli.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...