«Dagestad er ordfører i Forsand. Der bor det jo 1200 mennesker, hvor rundt 800 kan stemme»

Nominasjonslederen om motkandidaten

IKKE I TVIL: Arne Norheim mener at Inger Klippen vil gjøre en bedre jobb som ordførerkandidat sammenlignet med Bjarte Sveinsvoll Dagestad. Foto: Frode Olsen

Leder av nominasjonskomiteen i Sandnes Høyre, Arne Norheim, mener Bjarte Sveinsvoll Dagestad ikke vil trekke nok stemmer som ordførerkandidat. Han mener at erfaringen som ordfører i Forsand ikke er tilstrekkelig opp mot det Inger Klippen vil kunne utrette.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2018 kl 12:44

VALG 2019: Det er Arne Norheim som er leder av nominasjonskomiteen til Sandnes Høyre. Han er overbevist om at Inger Klippen vil sanke flere stemmer enn det Bjarte Sveinsvoll Dagestad eventuelt vil klare.

LES OGSÅ: Sandnes Høyre er splittet

– Bjarte Sveinsvoll Dagestad er ordfører i Forsand. Der bor det jo 1200 mennesker, hvor rundt 800 av dem kan stemme. Jeg mener Sandnes Høyre er best tjent med at han først blir innlemmet i Sandnes Høyre, så kan han muligens blir vurdert ved neste anledning. Det som er klart, er at vi ser for oss en representant fra Forsand i formannskapet, sier Norheim til Sandnesposten.

Mener Klippen er bedre

Han bekrefter med andre ord indirekte at Dagestad aldri var en reel kandidat da komiteen gjorde sine vurderinger.

– Jeg mener nominasjonskomiteen har gjort det beste ved å velge Inger Klippen. Hun kjenner Sandnes og politikken. Klippen har også nødvendig erfaring fra sin periode i bystyret for fire år siden, sier Norheim.

Sander Olsen, som kommer til å lansere Bjarte Sveinsvoll Dagestad på nominasjonsmøtet kommende onsdag, skjønner svært lite av argumentasjonen fra Norheim.

– Det er mange med meg som er temmelig sikre på at Bjarte Sveinsvoll Dagestad vil nyte tillit og respekt dersom han får utfolde seg. Han er ordfører i Forsand, og har i fire år gjennomført akkurat de samme rollene som andre ordførere. I realiteten er det mer omfattende å være ordfører i en liten kommune som Forsand. Han har langt mindre stab bak seg, og har vist at han står oppreist gjennom debatter og diskusjoner som har oppstått som følge av den nye kommunereformen. Vi trenger en handlekraftig kandidat med klare politiske visjoner. Det får vi i Bjarte Dagestad, og argumentet om at han eventuelt nesten kun vil sanke Forsand-stemmer er urimelig, sier Sander Olsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLAR: Sander Olsen mener Bjarte Sveinsvoll Dagestad vil nyte respekt og opparbeide seg mye tillit hvis han får utfolde seg som ordførerkandidat for Sandnes Høyre. Medlemmene i partiet skal stemme over de to kandidatene kommende onsdag. Foto: Frode Olsen

Bjarte Sveinsvoll Dagestad sier at nominasjonskomiteens vurdering og uttalelse får stå for deres regning.

– Jeg mener at en politikers fødested ikke bør være diskvalifiserende. Gjennom fire år som ordfører i Forsand har både Forsand Høyre og jeg opparbeidet gode og tette relasjoner til Sandnes Høyre. Forsand Høyre har jobbet inn mot gruppeleder Thor Magne Seland og de andre medlemmene på en flott måte. Kommunesammenslåingen har også ført til at Sandnes har vært en naturlig arena. Jeg har bodd i Sandnes og er gift med en kvinne fra Sandnes, og tør påstå at jeg kjenner omgivelsene rimelig godt, sier Dagestad.

GODT KJENT: Bjarte Sveinsvoll Dagestad mener han har tilstrekkelige kunnskaper om både Sandnes som by og de politiske rutinene. Her går han først i toget sammen med Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) i paraden til Barnas by. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...