– Danso må bli mer ego

DRIBLESTERK: Erixon Danso kan bli vanskelig for motstanderne å få has på denne sesongen. Foto: Ole Aarre

Bengt Sæternes tror publikum vil få mye glede av Erixon Danso.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Erixon Danso er kanskje den spilleren det er knyttet størst forventninger til av de nye spillerne i Sandnes Ulf. Mannen med VM-kvalifiseringskamper for Aruba, skal bekle en av to offensive midtbaneroller, og vil få et stort ansvar for å skape målsjanser for seg selv og lagkameratene denne sesongen.

– Min posisjon vil være å ligge bak spissen vår, litt til venstre. Jeg er egentlig en venstre kantspiller, men har alltid vandret mye innover i banen. I Sandnes Ulf blir utgangsposisjonen min mer sentral, men hvor jeg skal søke ut mot venstrevingen. Så det blir litt omvendt her, sier Danso og smiler.

Hemmelige målsetninger

Danso ble presentert som en julegave til Sandnes Ulf-fansen i fjor. I treningskampene i vinter har han scoret to mål og skapt sjanser for andre, slik det også forventes av ham når serien starter.

Til tross for en lang og skadefri oppkjøring, mener 28-åringen at han er et stykke unna formen.

– Formen er ok. Jeg på vei mot toppformen, men har fortsatt et stykke igjen, mener han.

– Hvilke forventninger har du til årets sesong?

– Jeg har noen personlige mål, men de holder jeg for meg selv. Det viktigste er at jeg spiller mye, har en viktig rolle i laget og skaper sjanser og scorer mål, sier Danso.

– Er du best til å skape sjanser for andre, eller forventer du å score mye selv også?

– Jeg skaper sjanser, men kan også være en målscorer. Men for å score mål, trenger jeg også kreative spillere rundt meg.

Formet i Nederland

Danso har spilt flere sesonger i Nederland og er dermed oppvokst med en ballbesittende fotball. Fotballen som spilles i norsk 1. divisjon, både i Jerv og nå i Sandnes Ulf, er helt annerledes enn hva han er vant med. 28-åringen legger ikke skjul på at han skulle ønske det var mer fokus på å holde ballen i laget.

– Jeg liker å spille dominerende fotball, med kombinasjoner langs bakken på motstandernes banehalvdel. Jeg liker ikke å spille kontringsfotball, sier Danso, som fort kan se seg nødt til å venne seg til akkurat det. Samtidig så er det Dansos kvaliteter og ønske om å spille fotball, som gjorde ham attraktiv for Sandnes Ulf i utgangspunktet.

Sandnes Ulf har nå en offensiv midtbanespiller som kan gjøre ting helt på egenhånd, som er flink på små flater og god én mot én. Det var en tydelig mangelvare i fjor, og med en slik spiller i troppen kan laget variere mer i sin måte å spille på.

– Må skyte mer

Trener Bengt Sæternes tror Danso kan bli en publikumsyndling på Sandnes stadion.

– Han har kvaliteter jeg liker veldig godt. Han kan sette tempo og skape ubalanse, og er kjekk å se på. Han er kanskje litt humørspiller, men han er også en lagspiller, vurderer Sæternes, som faktisk ønsker å se den driblesterke spilleren bli enda mer egoistisk.

– Han har et veldig godt skudd, så det er et av utviklingsmålene våre med ham: Han må skyte mer!

Selv om Danso ikke liker kontringsfotball, er han Sandnes Ulfs farligste våpen i nettopp den fasen.

– Det er viktig at han håndterer begge deler, for han er veldig god i den fasen av spillet. Det er en erkjennelse han må gjøre, mener Sæternes.

Kryger på venstrebacken

Sandnes Ulf spiller generalprøve mot Brann i Varden Amfi i morgen ettermiddag. Venstreback Ari Mohr Jonsson står over grunnet hjernerystelse, men blir klar til seriestarten 2. påskedag. Høyreback Daniel Edvardsen trener for fullt igjen, men blir ikke med til Bergen. Det gjør derimot Vidar Nisja, som har vært i full trening i en måned.

Remi Johansen sto over 1-1-kampen mot EIK med kink i nakken, men blir med mot Brann. Midtbanespilleren har kanskje hatt sin beste sesongoppkjøring på mange år.

Sannsynlig lagoppstilling mot Brann: Saku-Pekka Sahlgren – Herman Kleppa, Tapio Heikkilä, Akinshola Akinyemi, Axel Kryger – Vegard Aasen, Kristian Brix, Remi Johansen – Niels Vorthoren, Erixon Danso – Kent Håvard Eriksen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...