«De distanserer seg fra den virkelige verden»

ENGASJERT: Varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli (Frp) er direkte oppgitt over den manglende sympatien de andre politiske partiene viser innbyggerne. Foto: Frode Olsen

Interpellasjonen og forslagene til vedtak fra Frp på fylkesmøtet, fikk kun de to stemmene fra Pål Morten Borgli og Anita Egeli. Varaordføreren i Sandnes reagerer sterkt.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

– Stemmeavgivningen viser at de andre partiene distanserer seg fra den virkelige verden. De forherliger vedtaket om ny bomring, uten å bry seg om folk dette går utover. De enser ikke utfordringene som finnes blant mange mennesker, sier Pål Morten Borgli om manglende støtte til å skulle vurdere saken på nytt.

I løpet av møtet fortalte en rørt varaordfører en nylig selvopplevd hverdagshistorie fra Hana. Varaordføreren hadde stått i kassen med en mor og hennes barn som ikke fikk kredittkortet godkjent i kassen. I prosessen for å komme under 200 kroner, måtte de velge bort noen av varene.

– Årsaken til at jeg sier dette, er ikke for å sette folk inn i virkeligheten om at noen har det økonomisk veldig trangt, men historien utgjør et eksempel på vanlige mennesker som måtte prioritere. Det kan fylkesutvalget også gjøre i bomsaken. Vi kan velge bort ting i prosjektet, sier Borgli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ØKONOMI: Pål Morten Borgli mener den nye bomringen er for inngripende på folks økonomi. Denne kvinnen er trolig enig i den vurderingen. Foto: Frode Olsen

Hverken han eller gruppeleder for Frp i fylket, Anita Egeli, ble møtt med støtte fra noen av de andre i utvalget. Ifølge Borgli var dette politisk forventet. En annen Frp-politiker fra Stavanger, Leif Arne Moi Nilsen, satt i salen som tilhører. Han sitter med opplevelsen av at retorikken som ble brukt til tider var nedlatende overfor Frp.

– Møtet viser rett og slett at de andre ikke tar folk på alvor. Enten det, eller så skjønner de ikke alvoret. Det vil jeg nesten tro er umulig med den massive motstanden som har vært pågående over lang tid. Politikerne glemmer at folket som nå protesterer, er de samme som har stemt dem inn for å ta avgjøresler, sier Leif Arne Moi Nilsen.

Stavanger-politikeren lot seg også provosere kraftig over at Frode Myrhol i det politiske partiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) ikke grep inn da fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal (KrF) ble møtt med vendte rygger, buing og tilrop. Det var Frode Myrhol som sto bak og organiserte demonstrasjonen utenfor fylkeskommunen i forkant av utvalgsmøtet.

– For meg er det det forkastelig at Myrhol ikke grep inn da folk startet med sine tilrop. I steden for å sørge for at Solveig Ege Tengesdal fikk tale, så sto han bak henne og flirte. Det synes jeg ingen verdens ting om, sier Leif Arne Moi Nilsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SMILTE: Leif Arne Moi Nilsen i Frp mener Frode Myrhol i FNB viste slett oppførsel da han sto bak fylkesorfører Solveig Ege Tengesdal og smilte da hun ble møtt med biung og tilrop. Her er en smilende Myrhol fotografert mens fylkesordføreren holder sin appell. Foto: Frode Olsen

Lederen i FNB sier han i en periode vurderte å gripe inn mot ytringene som møtte Tengesdal.

– Jeg tok mikrofonen og hadde tenkt å si noe, men akkurat da snudde folk seg. Da tenkte jeg vel at dette er en tillatelig uttrykksform. Når det gjelder Leif Arne Moi Nilsen, må jeg jo si at det er rart han reagerer. Jeg ble ikke en gang invitert da han ledet aksjonen på Sølyst. Det gjorde heller ikke Eirik Faret Sakariassen fra SV, kontrer Myrhol.

– Frode Myrhol ble ikke invitert fordi han ikke deltok politisk da avgjørelsen ble fattet tilbake i 2014. At SV-representanten ikke ble invitert, var en feil fra min side. Dette er likevel elendige argumenter for og ikke gripe inn mot upassene oppførsel fra demonstrantene, sier Leif Arne Moi Nilsen.

SMILTE: Leif Arne Moi Nilsen i Frp mener Frode Myrhol i FNB viste slett oppførsel da han sto bak fylkesorfører Solveig Ege Tengesdal og smilte da hun ble møtt med biung og tilrop. Her er en smilende Myrhol fotografert mens fylkesordføreren holder sin appell. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...