De er livredde for alvorlige ulykker

MANNSTERKE: Et stort oppbud av mennesker samlet seg i Smeaheia søndag. Her står de i enden av Solaveien, hvor den midlertidige traseen er planlagt videre inn mot tomten til ØsterHus Arena. Foto: Privat

Aksjonsgruppen som kjemper imot planlagt anleggstrasé i Smeaheia, møttes for å markere sin tydelige mening.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 20:23

ØSTERHUS ARENA-SAKEN: Rundt 250 innbyggere samlet seg i enden av Solaveien søndag kveld. Det er her den mye omtalte anleggsveien skal videre opp mot tomten til ØsterHus Arena.

Alf Vasshus forteller at foreldre og andre med ansvar for barn, frykter for konsekvensene den planlagte anleggsveien kan medføre.

– Vi er livredde for at det skal skje en alvorlig ulykke. Det er gjort en forferdelig dårlig jobb med risikoanlysen i forkant av denne byggesøknaden. Slik det kommer frem av ROS-analysen gjennomført av Sandnes kommune, godtar de på strekningen ved Ormaskogen barnehage at «det svært sannsynlig kan skje regelmessige, alvorlige behandlingskrevende skader grunnet påkjørsel av gående». Det viser en blodrød risiko. Det er kommunen selv som har foretatt risikoanlysen, sier Alf Vasshus.

Ville mistet jobben

Aksjonsgruppen begrunner det de kaller for elendig arbeid med uavhengige vurderinger gjort av fagfolk. De har engasjert én sivilingeniør for sikkerhet offshore, og én ingeniør for samfunnssikkerhet til å gjennomgå saken.

– De uttaler at dersom en slik analyse hadde blitt foretatt i et oljeselskap hvor sikkerheten betyr alt, hadde vedkommende mistet jobben. Analysen inneholder alvorlige feil og mangler, og bærer preg av hastverk. Det kan fremstå som fra kommunens side at «fasiten« har kommet før analysen, sier Vasshus.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BARN OG UNGE: Ett av momentene er at aksjonsgruppen mener det er benyttet utdaterte analyser for barnetråkk. Foto: Privat

Byggesakssjef i Sandnes kommune, Mette Brox, forteller at de er i full gang med saksbehandlingen av søknaden de mottok forrige uke.

– Vi er i gang med registrering og sortering av alt innhold og alle merknader relatert til søknaden om midlertidig anleggsvei i området, sier Brox.

Skal i møte med kommunen

Sjefen forteller at hun også er blitt kontaktet direkte av aksjonsgruppen.

– Jeg har sagt ja til et møte med representanter fra aksjonsgruppen. Mest trolig vil møtet finne sted denne uken, tidligst på torsdag. I slike prosesser har vi gjerne møter med representanter fra de involverte partene. Det gjelder selvsagt også for Sandnes Ulf og utbygger, om det er et ønske. For vårt vedkommende gjelder det å være så godt opplyst som mulig før avgjørelsen, sier Brox.

En av de mange som var til stede under punktmarkeringen, var Ung ordfører, Sanna Rana. Hun har ved flere anledninger engasjert seg spesielt i denne saken.

– Dette er en sak som er viktig for meg personlig, og som leder av Sandnes Unge Bystyret. På vårt handlingsprogram har vi et punkt om å holde skoleveiene trygge, og planlagt anleggstrasé virker motstridene. Sandnes unge bystyres mål er at dette blir gjort på sikrest mulig måte for alle. Kommunen må utføre grundige analyser og utarbeide en ferdig versjon av barnetråkk før vi kan vite hva det beste er, sier Rana.

Daglig leder i Sandnes Ulf har ved gjentatte anledninger sagt at klubben ikke ønsker å gi kommentarer i denne sammen. Når det gjelder anleggsveien henviser Espedal til Sandnes kommune.

FAU-medlem ved Stangeland skole, Merete Fagernes-Turpin, forteller at det i sammenhengen skjer parallelle prosesser. Morten Lende som representerer Prosjektil og Sandnes Ulf har invitert til et møte.

– Både skolen ledelse og FAU er blitt kontaktet av Morten Lende. De inviterer oss til et møte sammen med Masiv i neste uke. Det synes jeg er flott, for det var slik saken burde vært behandlet fra første dag. At våre innspill nå blir tatt med i vurderingene, var det vi ønsket fra starten, sier Fagernes-Turpin.

UNG ORDFØRER: Sanna Rana har engasjert seg i saken for en trafikksikker skolevei. Foto: Privat

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...