De håper byens boligblokker gjør ett unntak i år

NABOVARSEL: Lucas Treichel og Lucas Treichel fra Vibemyr skoleverksted er denne uken rundt i Sandnes med disse plakatene som skal minne beboere i boligblokker på at det kommer bøssebærere fra TV-Aksjonen søndag. Men bøssebærerne slipper ikke inn i flere av byens boligblokker. Foto: Andreas Dirdal Kydland

Årlig slipper bøssebærere fra TV-aksjonen ikke inn i flere boligblokker. I år håper Lucas Treichel og Sebastian Andreassen Joa på endring.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2018 kl 08:50

– Bøssebærerne kommer seg ikke inn i mange boligblokker. Dette fordi mange blokker ikke slipper inn andre enn de som bor der, sier Sebastian Andreassen Joa.

Han og Lucas Treichel, begge fra Vibemyr skoleverksted, var mandag formiddag ute for å henge opp plakater på boligblokker rundt om i byen. De håper bøssebærerne som skal ut for TV-Aksjonen førstkommende søndag mellom klokken 16 og 18 slippes inn i flest mulig boligblokker.

– Nå henger vi opp plakater som minner om at bøssebærerne kommer søndag, og håper folk tar godt imot dem, sier de to.

God arbeidsfordeling

Duoen har mange dører og blokker foran seg og skal bruke flere dager gjennom uken på å nå alle blokker hvor bøssebærerne ikke automatisk kommer seg inn.

– Jeg er sjåfør mens Sebastian er kartleser, sier Treichel om samarbeidet de to medelevene imellom.

Vibemyr skoleverksted er et tilrettelagt opplæringstilbud på videregående nivå for elever som har rett på spesialundervisning. Skoleverkstedet er en underavdeling av Gand videregående skole og er eid av Kirkens Bymisjon. I år har skoleverkstedet flere viktige oppgaver på i forkant av TV-aksjonen som arrangeres 21. oktober.

– I helgen var vi med og la til rette for ting og tang i anledning løpet i Hanatrappene som var søndag. Vi har også vært med og satt opp en stand i Stavanger sentrum, forteller Joa Andreassen

Håper på unntak

I år går inntektene fra TV-aksjonen til nettopp Kirkens Bymisjon.

Men årlig går TV-aksjonen trolig glipp av betydelige inntekter fordi bøssebærerne rett og slett ikke slippes inn i boligblokker og borettslag.

– Borettslag ønsker ikke dørselgere og lignende på dørene. Det har jeg stor forståelse for. Men vi håper borettslagene gjør ett unntak i år og velger å slippe bøssebærerne fra TV-aksjonen inn, sier Tore Sværen som er leder ved Vibemyr skoleverksted.

Derfor er det et viktig stykke arbeid som gjøres av skoleverkstedet nå i forkant.

– Slipp inn bøssebærerne fra TV-aksjonen søndag, er budskapet fra duoen som mandag var rundt med plakater.

Flere tusen ringeklokker

TV-Aksjonen er en stor, årlig dugnad. Flere hundre mennesker er i sving i Sandnes, enten med bøsser fra dør til dør, eller i kulissene.

Jan Inge Abrahamsen, spesialrådgiver i Sandnes kommune, forteller at det 21. oktober er rundt 800 bøssebærere ute i samtlige bydeler i Sandnes.

– Bøssebærerne går fra klokken 16 til 18 og har som mål å ringe på samtlige ringeklokker i byen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...