De må fortsatt se langt etter bussen

FORTVILER: Beboerne på Vagletjørn må i dag gå et godt stykke for å ta bussen fra toppen av Bogafjell, enda til veien ned til byggefeltet er anlagt med busstopp og snuplass. Foto: Maren Ege Tjoflåt

Heidi Bjerga (SV) i fylkestinget forventer at Kolumbus forlenger ruten på toppen av Bogafjell. – Vi kommer ikke til å utvide ruten, sier direktør Odd Aksland i Kolumbus.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 04.07.2017 kl 12:04

Flere hundre beboere på Vagletjørn på toppen av Bogafjell har i lang tid undret seg over hvorfor det ble anlagt busstopp og stor rundkjøring ned til boligfeltet når det ikke går en eneste buss ned til byggefeltet.

– Slik det er i dag må vi gå mellom et kvarter og tjue minutter for å komme til bussholdeplassen på toppen av Bogafjell. Vi er ikke bortskjemt med for fint vær i dette landet, så mange tyr dessverre til å ta bilen i bruk, har beboer Christer Pinto tidligere uttalt til Sandnesposten.

Han har lenge engasjert seg i håp om at dagens bussrute over Bogafjell kan forlenges til å også svippe ned til Vagletjørn. Beboerne mener bussen vil ha nok tid til å svinge ned til det nye boligfeltet, i og med at bussen titt og ofte stanser flere minutter på toppen av Bogafjell.

– Forventer at de følger opp

I oktober i fjor tok politiker Heidi Bjerga (SV) opp saken i fylkestinget som enstemmig gikk inn for å forlenge bussruten.

Men fortsatt kommer ingen busser ned til Vagletjørn.

Heidi Bjerga forventer at Kolumbus tar grep i henhold til bestillingen fra fylkestinget.

– Vi kom med en bestilling til Kolumbus som vi forventer at de følger opp. Til nå har de latt være å gjøre noe. Dette vil vi følge opp ut over høsten, sier Bjerga til Sandnesposten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VIL FØLGE OPP: Heidi Bjerga representerer SV i fylkestinget. Hun har tidligere tatt opp saken og fått fylkestinget med på å utvide Bogafjell-ruten til Vagletjørn. Nå vil hun følge opp hvorfor det ikke har blitt gjort. Foto: Frode Olsen

Forlenges ikke

Direktør Odd Aksland i Kolumbus varsler imidlertid at ruten ikke kommer til å forlenges.

– En forlengelse ville ødelagt ruten vi allerede har over Bogafjell. Vi ble bedt om å se på muligheten for en ruteutvidelse i fjor høst, men etter å ha undersøkt muligheten grundig er det klart at det ikke vil være nok tid for bussene til å kjøre ned. Noen har tidligere ytret at det er tid nok for bussen, men det er det altså ikke, sier Aksland.

Kolumbus-direktøren legger til at de sees på andre alternativer som kan gjøre det lettere for beboerne på Vagletjørn å ta seg fram til Bogafjellbakken hvor dagens bussruter går.

– Vi ser blant annet på muligheten for å betjene avstanden med el-sykler. Men dette er bare på idéstadiet foreløpig, sier Aksland.

– Stanser flere minutter

Beboer Christer Pinto er lite imponert over svarene fra Kolumbus-direktøren.

– Tidligere har argumentene vært at det ikke bor nok folk i dette området. Nå er argumentet at det vil ta for lang tid. Vi vet at de ikke kommer til å gjøre noe før de absolutt må. Det er tragisk for alle som bor i området, sier Pinto som hevder det har blitt bygget 300 boliger siden de begynte å engasjere seg i saken.

Han har selv tatt buss fra Bogafjell lenge og mener det er nok av tid for bussen til å svinge ned til Vagletjørn.

– Bussen stanser flere minutter både på toppen av Bogafjell og på Håbafjell. Selv tror jeg dette handler om at Kolumbus ikke ønsker å ta kostnadene med å forlenge eksisterende rute, mener Pinto.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...