Børge Brende om Sandnes-innvandrere: – De må være tolerante og akseptere vår kultur og likestilling

I SANDNES: Børge Brende i hyggelig samtale med gruppeleder i Høyre, Thor Magne Seland. Foto: Frode Olsen

Lørdag formiddag gjestet utenriksminister Børge Brende Sandnes sentrum. Der snakket han til folket om lokal og internasjonal politikk.

Sandnesposten
Sandnesposten A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2017 kl 19:07

Utenriksminister Børge Brende (H) er en person vi vanligvis ikke støter på i Langgata. Den erfarne politikeren som ble født i Odda i 1965, kom med to sikkerhetsvakter fra PST da han sammen med partikollega Tina Bru talte til forbipasserende fra Lanternen.

Sandnes har lenge vært en av de mest hurtigvoksende byene i Norge, hvor antall innvandrere er med til å bidra til akkurat det. Børge Brende mener den sittende regjering fører en god innvandringspolitikk.

– Sammenlignet med andre land har denne regjeringen ført en relativt restriktiv, men god innvandringspolitikk. For innvandrere til Sandnes, som i landet forøvrig, er det viktig at vi også setter krav til dem som kommer. At de går på skole, skaffer seg jobber og lever i pakt med vår kultur er en forutsetning for god integrering. Det er også svært viktig at innvandrerne aksepterer vårt tolerante samfunn med likestilling mellom kvinner og menn, sier Brende.

Døråpner

Som utenriksminister fungerer Børge Brende som en ambassadør og døråpner for norsk industri. Det gjelder også for aktører i Sandnes-området. Som tidligere styremedlem i Statoil vet han godt hvor viktig olje- og gassindustrien er for landet.

– Det har vært beintøft for mange i Rogaland. Oljeprisen ble nesten halvvert og mange mistet sine jobber. Heldigvis ser vi et bitte litt lys i enden av tunnelen nå. Det irriterer meg faktisk at enkelte partier snakker ned norsk olje- og gassindustri. Den kommer til å være viktig for Sandnes og Rogaland i lang tid fremover, sier Brende.

Roser helseministeren

Når det gjelder Høyres noe svake posisjon i Sandnes de siste årene, er Børge Brende likevel optimistisk med tanke på kommende valg.

– Se bare på hva helseminister Bent Høie har fått til. Rogalendingene bør være stolte av ham. Helsekøene er forminsket med 50.000 mennesker. Resultatene til skoleelevene i de internasjonale Pisa-testene er styrket. I Sandnes finnes det olje- og gass-tilknytning og store firma i privat sektor. Jeg tror vi går et godt valg i møte, også i Sandnes, sier Brende.

GRUPPELEDER: Thor Magne Seland introduserte Tina Bru og Børge Brende. Foto: Frode Olsen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...